ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθιμοτυπική συνάντηση Βούτση - Ιερώνυμου

Εθιμοτυπική συνάντηση Βούτση - Ιερώνυμου

Φόβους ότι εάν η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν εκτιμήσουν σωστά τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης, θα υπάρξουν καινούργια τείχη ανάμεσα σε λαούς και ανθρώπους, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το προσφυγικό ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που έχει και ανθρώπινη διάσταση και επεσήμανε την ανάγκη της όσο το δυνατόν καλύτερης συνάφειας των ρόλων, σε όλα τα επίπεδα, για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. «Το ζήτημα αυτό θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, καθώς όλος ο αιώνας μας μπορεί να σφραγιστεί από νέες

μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, όπως άλλωστε όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός και η ιστορία των λαών σφραγίστηκαν από τέτοιες ροές», ανέφερε, ενώ από την πλευρά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμφώνησε, παρατηρώντας πως «τα κράτη της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα μετακινήσεων των λαών».

«Η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έδωσε στους λαούς μία μεγάλη ώθηση και μία προσδοκία, βρίσκονται μπροστά σε κάποιους σημαντικούς κόμβους, που αν δεν εκτιμηθούν σωστά, θα υπάρξουν καινούργια τείχη ανάμεσα σε λαούς και σε ανθρώπους», κατέληξε ο Νίκος Βούτσης, που πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ