Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν το fake παιχνίδι του δικομματισμού
Σκληρή γλώσσα για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της, στο πλαίσιο του τρίτου διεθνούς συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. “Η χώρα πληρώνει ακριβά την πόλωση και τον διχασμό”, τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “και είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα δώσει μήνυμα αλλαγής στις επερχόμενες εκλογές”.
“Τα σοσιαλιστικά κόμματα μετά από μια περίοδο δοκιμασίας και κρίσης επιστρέφουν” είπε η κυρία Γεννηματά σχολιάζοντας τις τελευταίες εκλογές στην Ισπανία, ενώ αναφερόμενη στην οικονομία είπε ότι “ο κύριος Τσίπρας οδηγεί την οικονομία της χώρας σε αργό θάνατο. Δεν αρνούμαστε τις δυσκολίες από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, αλλά η λύση δεν θα έρθει από την πολιτική που προτείνει η Νέα Δημοκρατία γιατί με τις πολιτικές της οδηγηθήκαμε στην κρίση και στα μνημόνια".
"Η Νέα Δημοκρατία" συνέχισε η κυρία Γεννηματά "έχει επιλέξει να παίξει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ το fake παιχνίδι του δικομματισμού. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης" συμπληρώνοντας ότι “με την πολιτική τους αποκλείουν κάθε προοπτική επενδύσουν στη χώρα".
"Υπάρχουν δύο προϋποθέσεις για να ανατραπεί η κατάσταση αυτή" πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά: "Πρώτον να φύγει κυβέρνηση αυτή και δεύτερον να υπάρξει μία προοδευτική αλλαγή με ένα ολοκληρωμένο αξιόπιστο ελληνικό πρόγραμμα, με ευρεία πλειοψηφία έτσι μπορούμε να πετύχουμε αλλαγές στην πολιτική του κύριου Τσίπρα".
"Θέτουμε δύο βασικούς στόχους, τη μείωση των πλεονασμάτων και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του υπέρ ταμείου” συνέχισε η κυρία Γεννηματά "και γι’ αυτό το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη στο οποίο περιλαμβάνονται πέντε στόχοι:
Πρώτος στόχος βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολλούς με αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεύτερος στόχος η πλήρης απασχόληση με τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας στα επόμενα πέντε χρόνια, τρίτος στόχος η περιφερειακή ανάπτυξη ώστε σε πέντε χρόνια καμιά περιφέρεια της Ελλάδας να μην βρίσκεται στις 20 φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης ενώ σήμερα είναι τέσσερις, τέταρτος στόχος η μείωση της φτώχειας σε χαμηλότερα σημεία από ότι πριν από την κρίση, και πέμπτον θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας με μία επανάσταση στο κράτος, με αποκεντρωμένη κοινωνία που δεν θα επιτρέπει την κατάχρηση της εξουσίας".