ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Περισσότερες από 12.500 προσλήψεις για τις ανάγκες σε δήμους και περιφέρειες

Χαρίτσης: Περισσότερες από 12.500 προσλήψεις για τις ανάγκες σε δήμους και περιφέρειες
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στον κυβερνητικό προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού στους δήμους και στις περιφέρειες, αναφέρθηκε εκτενώς σε συνέντευξή του ο Αλέξης Χαρίτσης, διευκρινίζοντας ότι όλες γίνονται μέσω ΑΣΕΠ «με ανοικτές, διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες».

Ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι οι προσλήψεις αυτές δεν είναι προεκλογικές, αλλά αποτελούν «συστηματική προσπάθεια να καλυφθούν με προγραμματισμό και σε βάθος χρόνου οι μεγάλες ανάγκες των αυτοδιοικητικών φορέων, όπως οι ίδιοι τις προσδιορίζουν».

«Μετά τον διαγωνισμό για 8.000 και πλέον προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα, ύδρευση κλπ) που ολοκληρώνεται, έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ένα τριετές πλάνο 1.500 προσλήψεων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στους ΟΤΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στους μικρούς και απομακρυσμένους δήμους», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε δημιουργήσει στο υπουργείο Εσωτερικών και λειτουργεί ήδη, ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι ΟΤΑ καταθέτουν τα αιτήματα τους για προσλήψεις ώστε να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος και μακροχρόνιος σχεδιασμός», σημείωσε.

«Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη νομοθετήσει την πρόσληψη με νέο διαγωνισμό περισσότερων από 3.000 εργαζομένων στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, το οποίο πλέον αναβαθμίζεται και γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό», προσέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω, η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτή είναι η κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα», υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο Αλ. Χαρίτσης απευθύνεται στην ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και τους ζητά, «αντί να κουνούν το δάχτυλο, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τεράστια και πρωτοφανή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος (και) στον τομέα της υγείας, που συνέβη επί των ημερών τους και η οποία οδήγησε στη χρεοκοπία και τα μνημόνια».

Απευθυνόμενος ειδικότερα δε, προς το Κίνημα Αλλαγής, τους καλεί να «ξανασκεφτούν πόσο ελκυστική για τους προοδευτικούς πολίτες είναι η ταύτισή τους με τον κ. Μητσοτάκη, ακόμη και σε εμβληματικά θέματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών».

Στο πολιτικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι η «προοδευτική συμμαχία που συγκροτεί η Αριστερά» δεν είναι μια συμφωνία κορυφής του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια πρόσωπα από άλλους χώρους, αλλά «μια ανοικτή διαδικασία συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών πολιτών πάνω σε ξεκάθαρες προγραμματικές συμφωνίες οι οποίες απαντούν στα κρίσιμα επίδικα της εποχής».