ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κάλεσμα στους Έλληνες του εξωτερικού να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τις οποίες υποστήριξε ότι έχουν πολιτικό χρώμα, έκανε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εναλλακτικά, τους κάλεσε να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην τροπολογία «Κουντουρά», όπως την χαρακτήρισε, σημειώνοντας πως η ΝΔ δεν συμμετέχει στην συναλλαγή.

Όπως είπε η ΝΔ σε συνεννόηση με τους βουλευτές της που είναι και υποψήφιοι για την ευρωβουλή «αποφασίσαμε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει χρήση της "τροπολογίας Κουντουρά", δεν θα παραμείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν αν μπορούν να εκλεγούν ευρωβουλευτές. Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο... Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια. Τις συναλλαγές αυτές ας τις κάνουν μόνοι τους, η ΝΔ έχει τον δικό της κώδικα αξιών δεν συμμετέχει στην συναλλαγή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «Εκλογές και ευρωεκλογές είναι πακέτο εκλογικών αναμετρήσεων. Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα με δύο ημίχρονα και η ΝΔ θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ από το πρώτο ημίχρονο και να πετύχει μία ξεκάθαρη νίκη που την επόμενη ημέρα κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει» τονίζοντας πως «δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές».

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΕΛΚ να αναστείλει την συμμετοχή του κόμματος του Ορμπάν έκανε λόγο για «μια γενναία και δύσκολη απόφαση».

«Προσβλέπω στην δική σας ενεργό συμμετοχή στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρακαλούμε όσοι δεν έχετε την βεβαιότητα ότι θα έλθετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε, να εγγραφείτε στους σχετικούς καταλόγους μέχρι την 29 Μαρτίου ώστε να έχετε την δυνατότητα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές. Αν μπορείτε να κατεβείτε να ψηφίσετε να το κάνετε γιατί η εκλογική αναμέτρηση αφορά και τις τοπικές εκλογές στις οποίες η ΝΔ έχει δώσει πολιτικό χρώμα. Όποτε και αν έλθει η ώρα για τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, η ΝΔ είναι έτοιμη, μακάρι να γίνουν ακόμη και σε ένα μήνα. Η εκλογική μάχη θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να έλθετε στην Ελλάδα. Θα δώσετε απάντηση στον εμπαιγμό στην κυβέρνηση που μιλάει για την ψήφο των αποδήμων αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτε για να ψηφίσετε στον τόπο διαμονής σας.

Η ΝΔ έχει καταθέσει νομοθετική πρόταση ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη για το πως οι απόδημοι μπορούν να ψηφίσουν στις πρεσβείες και τα προξενεία. Θα το κάνει μέσα στους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής της» είπε απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού.

Αναφέρθηκε στην σημασία των ευρωεκλογών λέγοντας ότι «οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς η Ευρώπη αμφισβητείται στον πυρήνα της από λαϊκιστές είτε από δεξιά ή από αριστερά. Αμφισβητείται όμως και από τους ίδιους τους πολίτες. Ωστόσο η Ευρώπη ήταν είναι και θα παραμείνει το κοινό μας σπίτι. Εγώ θα αγωνιστώ για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή και καλύτερη Ευρώπη».

Είπε ότι με το πρόγραμμα της ΝΔ θα επιδιώξει ρυθμούς ανάπτυξης του 4% και το συνέδεσε με το brain drain. Mε αυτούς τους ρυθμούς είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, η Ελλάδα θα χρειαστεί εκτός από οικονομικό κεφάλαιο και ανθρώπινο κεφάλαιο και να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των ανθρώπων που έφυγαν γιατί δεν έβρισκαν δουλειά ή καλά αμοιβόμενη εργασία. Η δημιουργία θέσεων εργασίας ώστε να μην φεύγουν οι Έλληνες και ακόμη και να επιστρέψουν, είναι ο βασικός στόχος της ΝΔ, να υπάρξουν ευκαιρίες. Αυτό μπορεί να γίνει, συνέχισε, αρκεί να υιοθετήσουμε μία πολιτική που θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες δουλειές.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τα στελέχη για την στήριξή τους που κράτησε όρθια τη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης