ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκινα δάνεια, ασφαλιστικό και προσφυγικό στην ατζέντα Τσίπρα - Ντομπρόφσκις

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για φιλικό κλίμα διεξαγωγής της συνάντησης του Α. Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, μιλούν κυβερνητικοί κύκλοι, που επισημαίνουν ότι τέθηκαν επί τάπητος τα "κόκκινα" δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σηκώνει πολύ βάρος σε σχέση με το προσφυγικό και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό τόσο από την ΕΕ όσο και από τους θεσμούς.

Όπως, πάντως, αναφέρει η "Καθημερινή" ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον Βάλντις Ντομπρόβσκις και το ζήτημα της χαλάρωσης του προγράμματος, λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργεί η προσφυγική κρίση.

Σημείωσε επίσης την αναγκαιότητα για ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος, αναφέροντας ότι ορισμένα μέτρα, όπως τα "κόκκινα" δάνεια, πλήττουν την κοινωνική συνοχή και επιβαρύνουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι τόνισαν πως ο κ. Ντομπρόφσκις στάθηκε στη σημασία της μη ύπαρξης δογματισμών εκφράζοντας την πεποίθησή του για την δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Στην έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν: "Νομίζω ότι οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα έχετε πραγματικά όλα τα δεδομένα".

"Ναι βέβαια, είχα την ευκαιρία να δω τα πράγματα από κοντά", είπε ο κ. Ντομπρόφσκις, συμπληρώνοντας ότι και αύριο έχει βαρύ πρόγραμμα, αφού θα συναντήσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για να συζητήσουν τα οικονομικά στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης