ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντεκα κυβερνητικές πρωτοβουλίες ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας στο υπουργικό

Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έντεκα κυβερνητικές δράσεις που θα φτάσουν στη Βουλή με τη μορφή νομοθετημάτων μέσα στο επόμενο εξάμηνο ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για:

-Την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις νέες τηλεοπτικές άδειες

-Το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα κατατεθεί τον Ιανουάριο.

-Τη ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας Διοίκησης

-Την ψήφιση των ρυθμίσεων για την κάρτα ανασφάλιστων και μεταρρύθμισης στον χώρο της Υγείας

-Την κατάθεση σχεδίου νόμου για κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα

-Την κατάθεση νομοσχεδίου για την έρευνα

-Την κατάθεση νομοσχεδίου για τα δημόσια έργα

-Την κατάθεση νομοσχεδίου για την ανάθεση και εκτέλεση δημόσιων συμβάσεων

-Την κατάθεση και ψήφιση του νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων

-Την έκδοση υπουργικής απόφαση για το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών - εκροών και εντοπισμού θέσης στα πλωτά μέσα.

-Το νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη της φοροδιαφυγής.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς ότι ο Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Καλογήρου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο εξωτερικό όπου συναντήθηκε με τον κ. Φαλτσιανί και παρέλαβε λίστα με ύποπτες συναλλαγές. Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο κ. Καλογήρου έχει ήδη παραδώσει τη λίστα στους αμρόδιους Εισαγγελείς και αναμένονται εξελίξεις.

Eπιπλέον, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι κύριες συντάξεις αποτελούν «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και σημείωσε ότι δεν είναι πρόθυμος να υποχωρήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά και στη πολιτική συγκυρία λέγοντας ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατέρρευσε αλλά άντεξε τρεις κρίσιμες φορές και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό. Για πρώτη φορά ο λαός αποφάσισε μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και όχι πριν.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη του καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου λέγοντας ότι ο κάθε υπουργός πρέπει να ιεραρχεί και να υλοποιεί τις προτεραιότητές του. «Οι καθυστερήσεις δεν επιτρέπονται. Η κυβέρνηση στηρίζεται σε μία συμπαγή και αδιατάρακτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με εντολή να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία και να συγκρουστεί με τη διαπλοκή και το πολιτικό κατεστημένο που βύθισε τη χώρα στην κρίση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης