ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ευθείες βολές συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία στη ΝΔ

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε τεταμένο κλίμα και με ευθείες βολές συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία στη ΝΔ.

Το ταξίδι στη Μαδρίτη όχι μόνο δεν φαίνεται να λειτούργησε κατευναστικά αλλά δημιούργησε και νέες τριβές μεταξύ των συνυποψηφίων δημιουργώντας ερωτηματικά ακόμα και για την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα.

Με την ανακοίνωση της εταιρίας που θα αναλάβει τα διαδικαστικά των εκλογών μόλις πριν δύο μέρες μπορεί να έκλεισε ένας γύρος αντιπαράθεσης, το σίγουρο όμως είναι πως μπαίνοντας στην τελική ευθεία οι αντιπαραθέσεις θα κορυφωθούν.

Ηδη ο πρώτος που «ξεσπάθωσε» κατά του Βαγγέλη Μειμαράκη είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και τον κατηγόρησε πως δεν θέλει την ενότητα της παράταξης. Ο κ. Τζιτζικώστας φρόντισε να βάλει στο παιχνίδι και άλλα στελέχη της ΝΔ όπως τη Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας λόγο για συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας πάντως φρόντισε να βάλει στο κάδρο και τον Αντώνη Σαμαρά σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε όσους υποστηρίζουν πως υπάρχει στήριξη από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού. Ο κ. Τζιτζικώστας έχει επενδύσει πολλά σε μια ρητορική που βάζει απέναντι την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά προκαλώντας ήδη πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ο ίδιος πάντως μιλώντας σε συνεργάτες του έχει ξεκαθαρίσει πως στόχος του είναι να υπηρετήσει το νέο και πως οφείλει να διαπιστώνει δημόσια τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Από την πλευρά του πάντως ο Βαγγέλης Μειμαράκης , ο οποίος βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο δεν ανταλλάσουν ούτε καλημέρα, θα συνεχίζει να επενδύσει στην ανάγκη ενότητας την επόμενη μέρα. Εξάλλου σε δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους συνεργάτες του ο κ. Μειμαράκης προηγείται με διαφορά στο ερώτημα για το ποιός θα μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα στην παράταξη μετά τις εκλογές.

Στη στρατηγική της πόλωσης πάντως, δεν φαίνεται διατεθημένος να μπει ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος και στηρίζει τα πεπrαγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης προσβλέποντας στις ψήφους προφανώς των πολιτικών φίλων του κ. Σαμαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάντως από την πλευρά του επιλέξει να κρατά αποστάσεις από τέτοιου είδους διαμάχες και επιδιώκει όπως λέει την ενότητα. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη η ΝΔ να παρουσιάσει άμεσα ένα πρόγραμμα κυβερνησιμότητας και εκτιμά πως ο ίδιος είναι ο μόνος από τους υποψηφίους που μπορεί να πείσει τους πολίτες πως μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης