ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Βαρουφάκη κατά Καμμένου: Ρατσιστής, σεξιστής, εθνικιστής και ανισόρροπος

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ & EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δριμεία επίθεση εναντίον του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντάς τον «ρατσιστή, σεξιστή, εθνικιστή και ανισόρροπο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς πώς πείστηκε το 2015 να συνεργαστεί με τον υπουργό Άμυνας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε πως είχε εκδηλώσει τις αντιρρήσεις του.

«Με έπεισε ο Τσίπρας. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να ανατρέψει τη διαπραγματευτική μας πολιτική και να παρεμβαίνει στις επαφές μας στο Eurogroup» ανέφερε ο ίδιος, και συνέχισε: «Η άλλη ομορφιά της Δημοκρατίας είναι ότι αν ο λαός δεν σου δίνει αυτοδυναμία πρέπει να βρεις τους εταίρους σου».

Ερωτηθείς για τη χτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως ουσιαστικά ο «Τσίπρας έθεσε το πλαίσιο στον Καμμένο για να του δώσει τη δυνατότητα, για άλλη μια φορά, να μην παραιτηθεί και να κάνει άλλη μια υποχώρηση».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το 2019 θα είναι χρονιά μιας νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχουν υφεσιακές τάσεις σε Γερμανία και Κίνα.

«Η διεθνής οικονομία μπαίνει σε νέα περιπέτεια» ανέφερε, και συνέχισε: «Δεν έχουμε βγει από τη μνημονιακή περιπέτεια. Έχουμε μπει στο τέταρτο μνημόνιο που ήταν και το μαρκοβιότερο».

«Είναι δυνατόν να νομοθετείς για την επόμενη κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «καλή συμφωνία» και είπε πως θα την ψήφιζε.

«Όταν έχει μια κυβέρνηση που για τρία χρόνια βαφτίζει το κρέας ψάρι, δεν έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει ακόμα και μια καλή συμφωνία. Ο τρόπος του Τσίπρα είναι αντιδημοκρατικός. Ο τρόπος που την πέρασε η πΓΔΜ ήταν ένας εξευτελισμός του λαού της πΓΔΜ. Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα εδώ. Μια κυβέρνηση οφείλει να πείσει τον ελληνικό πως είναι προς το συμφέρον του, αλλά ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να το κάνει αυτό. Φαίνεται ότι η πολυετής σχέση του με την τρόικα τον έκανε οπαδό του δόγματος Σόιμπλε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μια ενόχληση» είπε σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης