Άγριος καυγάς Μιχελογιαννάκη - Καραγιαννίδη για τις δηλώσεις Ζάεφ
«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ στη Βουλή της γείτονος περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα. Χρήστος Καραγιαννίδης από την ομάδα των «53+» και Γιάννης Μιχελογιαννάκης είχαν έναν άγριο … ηλεκτρονικό καυγά.
Η άποψη του Γιάννη Μιχελογιάννη πως είναι ντροπή ο πρωθυπουργός των Σκοπίων να παραποιεί ενσυνείδητα τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ψευδώς ότι υπάρχει πιθανότητα να διδάσκεται η σλαβική γλώσσα, που ο ίδιος ονομάζει «μακεδονική», στην Ελλάδα, προκάλεσαν σύμφωνα με πληροφορίες την έκρηξη του Χρήστου Καραγιαννίδη.
Σε έγγραφο που διακινήθηκε μεταξύ των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ρυπαρογράφημα» τη δήλωση Μιχελογιαννάκη που εμφορείται από χρυσαυγίτικη λογική.
Μέμφεται τον συνάδελφό του για σειρά δημόσιων τοποθετήσεών του αναφορικά με τη συμφωνία των Πρσεσπών και ζητά να συνεδριάσουν τα όργανα για τον ... μαζέψουν. «Όσο περνά ο καιρός το πράγμα χειροτερεύει», αναφέρει ο κ. Καραγιαννίδης και σχολιάζει ότι οι δηλώσεις Μιχελογιαννάκη είναι για το «Μακελειό». Συνεχίζει δε, λέγοντας πως «κάνουμε κριτική για τους δεξιούς που μιλούν για κράτος των Σκοπιών και την ίδια στιγμή βουλευτής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πρωθυπουργό των Σκοπίων. Όπως επίσης οι κάτοικοι της χώρας δε παίρνουν το όνομα τους από την πρωτεύουσα της χώρας».
Η αντίδραση του Κρητικού βουλευτή ήταν άμεση. «Απαντώντας στον κ. Καραγιαννίδη, θέλω πρωτίστως να δηλώσω, ότι οι απόψεις μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Μακελειό», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση και προσθέτει:
Απαντώντας του, επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «χρυσαυγίτικο σχόλιο» η προτροπή μου προς τον πρωθυπουργό της FYROM, κ. Ζάεφ, να αποσύρει τη δήλωσή του περί διδασκαλίας της γλώσσας της FYROM στην Ελλάδα και για τα περί μειονότητας των «Μακεδόνων του Αιγαίου».
Με αφορμή δε, την κατηγορία περί δηλώσεων «ρυπαρογραφήματα», απαντά ότι προφανώς αναφέρεται στη διαφωνία του για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος για τις θέσεις κράτους – εκκλησίας.
«Δηλώνω ότι είναι τιμή και καμάρι μου να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ποτέ δεν σχολίασα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Αντίθετα, πιστεύω και διεκδικώ το δικαίωμα όλων να έχουν προσωπική αντίληψη και άποψη. Άραγε, ως "ρυπαρογράφημα", χαρακτηρίζεται η πεποίθησή μου ότι το άρθρο 3 διασφαλίζει την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και το ότι έπρεπε να κληθεί στον διάλογο η Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Καραγιαννίδης ότι η εκκλησιαστική περιουσία της Κρήτης δεν επαρκεί, παρά μόνο για 2,5 μήνες μισθοδοσίας των κληρικών; Είναι, άραγε, τόσο λανθασμένο να πιστεύω ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μισθός, η σύνταξη και η υγειονομική περίθαλψη των ιερέων, την ώρα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ο Μουφτής και το Ισραηλινό Συμβούλιο; Τέλος, είναι "ρυπαρογράφημα" το να διεκδικώ τη θέση της οικογένειας σε πρώτη θέση της διατήρησης και ανανέωσης της κοινωνίας μας; Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη, αφού ζητάει να συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα για να διαγραφώ, ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του το σεβασμό στη διαφορετική άποψη».