ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι και 3 χρόνια καθυστερούν οι αποφάσεις του ΣΑΕΠ

Μέχρι και 3 χρόνια καθυστερούν οι αποφάσεις του ΣΑΕΠ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις παρατηρούνται στις αποφάσεις του Συμβούλιου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) που πιστοποιεί τίτλους σπουδών του εξωτερικού με συνέπεια να επιβραδύνεται η επαγγελματική αποκατάσταση πολλών νέων ανθρώπων, αναφέρουν με ερώτησή τους στη Βουλή 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές αναφέρουν ότι η διαδικασία πιστοποίησης εδώ κι αρκετά χρόνια, αποτελεί χρονοβόρα δοκιμασία που πλήττει και το κύρος του θεσμού, όπως και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα, επαγγελματικά και οικονομικά, δικαιώματα των ενδιαφερομένων.

«Τόσο οι τελευταίες αλλαγές και παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα δύο τελευταία χρόνια, όσο και ο μεγάλος όγκος των υποθέσεων που έχει εξεταστεί από το 2016 έως σήμερα, δεν έχει δυστυχώς κατορθώσει να βελτιώσει τον χρόνο της πολύχρονης αναμονής των αιτούντων που πολλές φορές ξεπερνά και τα 3 έτη», επισημαίνουν και προσθέτουν πως μια από τις πραγματικές αιτίες του θέματος είναι πως, τα χρόνια της κρίσης και της αύξησης της ανεργίας, έχουν πολλαπλασιαστεί οι αιτήσεις αυτές προς το ΣΑΕΠ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την επανεξέταση του ζητήματος με στόχο την απλούστευση της διαδικασίας και την επίσπευση των απαντήσεων.