ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζει τον «διμέτωπο», διεργασίες για τα ψηφοδέλτια

ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζει τον «διμέτωπο», διεργασίες για τα ψηφοδέλτια

Να συνεχίσει και να ενισχύσει την πολιτική του «διμέτωπου» απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής καθώς η Φώφη Γεννηματά είναι πεπεισμένη ότι η τακτική αυτή θα αποδώσει εκλογικά.

Ο στόχος της τρίτης θέσης παραμένει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εφικτός ενώ στην Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν ότι το ποσοστό στις εκλογές θα είναι διψήφιο. Παράλληλα, ο εκλογικός μηχανισμός του κόμματος έχει μπει σε πλήρη εγρήγορση καθώς η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θεωρεί ότι οι εξελίξεις είναι πλέον αρκετά απρόβλεπτες.

Η αυτοτέλεια του ΚΝΑΛ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσαν βασική παράμετρο των τοποθετήσεων όσων συμμετείχαν στην κλειστή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη για αλλαγή πολιτικής με ισχυρό ΚΙΝΑΛ. Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει οικτρά ενώ οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας αφορούν τους προνομιούχους.

Από την άλλη, στη Χαριλάου Τρικούπη κατανοούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθούν σύντομα ενώπιον του διλήμματος συμμετοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε χθες ότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι πρόθυμο να μπει σε κυβερνητικό συνασπισμό απλά «για να βγουν οι αριθμοί» αλλά θα επιδιώξει να «αποτελέσει καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων».

Παράλληλα, γνωρίζοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να τοποθετηθούν επί μία σειρά ζητημάτων εντός του Κοινοβουλίου (συντάξεις, συνταγματική αναθεώρηση κλπ), η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε να επιταχύνει το κοινοβουλευτικό έργο του ΚΙΝΑΛ καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις νόμου αλλά και ερωτήσεις προς υπουργούς που θα αναδεικνύουν τη θετική ατζέντα του κόμματος και θα θέτουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση ενώπιον των στρατηγικών τους επιλογών.

«Γρίφος» τα ψηφοδέλτια

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά καλείται να λύσει τον γρίφο κατάρτισης των ψηφοδελτίων για τις τριπλές εκλογές του 2019. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τις πληροφορίες να θέλουν την ηγεσία του κόμματος να ζητάει από τους Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή να αφήσουν τις Βρυξέλλες και να κατέβουν στη μάχη του σταυρού.

Παράλληλα, εκτός του Νίκου Παπανδρέου που θεωρείται "κλειστός", έντονα ακούγονται τα ονόματα των Καμίνη και Θεοχαρόπουλου για το ευρωψηφοδέλτιο ενώ η σκέψη που υπάρχει είναι να τοποθετηθεί επικεφαλής στο Επικρατείας ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος επιθυμεί να επιστρέψει στην ελληνική βουλή αλλά η θέση στην περιφέρεια Αχαϊας, όπου και παραδοσιακά εκλέγεται, είναι ήδη κατειλημμένη από τον κ. Παπαθεοδώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ