ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δε θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

EUROKINISSI/ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/KOSTAS VILLA)

Για παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ παράλληλα τόνισε πως η συμφωνία δεν θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή. «Εμείς που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι, θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε, έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό. Δε θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση η οποία θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση», διεμήνυσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση, με κομματική πειθαρχία και στη συνέχεια όπως είπε «θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν ως εταίροι στην κυβέρνηση άλλοι».

Ερωτηθείς αν θα αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν ή αφότου έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, απάντησε: «Όταν θα ‘ρθει η ώρα, αν ποτέ πάει η συμφωνία στη Βουλή, εμείς θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση. Θα κάνω τα πάντα προκειμένου να μην έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Αν όμως έρθει, τότε δεν έχω άλλη επιλογή, γιατί εγώ σέβομαι τη λαϊκή εντολή που έχω λάβει».

«Δε θα αφήσω να έρθει στη Βουλή η συμφωνία, πριν έρθει στη Βουλή θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα πάω στον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ για παραβίαση της συμφωνίας, σημειώνοντας πως τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησαν με τον Ζόραν Ζάεφ και τού επισήμαναν ότι παραβιάζει τη Συμφωνία.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσο θα ισχύσει η συμφωνία, αφού την παραβιάζει», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι «ο Ζάεφ δεν εξηγεί ότι η χώρα πια δε θα λέγεται ‘Μακεδονία’.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ακόμη πως «δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει μια μονογραφή του υπουργού Εξωτερικών», ενώ επεσήμανε πως δεν τίθεται θέμα άμεσης εισόδου της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, καθώς για να αρχίσουν οι διαδικασίες θα πρέπει να έχει γίνει η Συνταγματική Αναθεώρηση στην πΓΔΜ και να έχει εγκριθεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης