ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Μεϊμαράκης τα έβαλε με τον Παπαμιμίκο

Γιατί ο Μεϊμαράκης τα έβαλε με τον Παπαμιμίκο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τα γραφεία τους να βρίσκονται στον ίδιο όροφο της Λεωφόρο Συγγρού Βαγγέλης Μειμαράκης και Ανδρέας Παπαμιμίκος απέφευγαν να συναντηθούν ακόμα και στους διαδρόμους τους τελευταίους μήνες.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι ο Γραμματέας της Πολιτκής Επιτροπής της ΝΔ ενημερωνόταν για το πρόγραμμα του Προέδρου του κομματος προεκλογικά από τους δημοσιογράφους ενώ δεν παρέστη σε καμία δημόσια ομιλία του Βαγγέλη Μειμαράκη πλην της τελευταίας στην πλατεία Ομονοίας.

Το ότι δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ των δύο αντρών ήδη από τις εκλογές του Ιανουαρίου το αποκάλυψε στη Βουλή ο κ. Μειμαράκης, το παρασκήνιο όμως της θυελλώδους αυτής σχέσης είναι πλούσιο.

Το βράδυ του δημοψηφίσματος και αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων για το αποτέλεσμα ο Βαγγέλης Μειμαράκης έμπαινε στο αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν οργισμένος προς τα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού. Εχοντας μιλήσει στο τηλέφωνο με δημοσιογράφους στους οποίους και είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να προβεί σε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, στη διαδρομή από το σπίτι του στο Χαλάνδρι μέχρι την Καλλιθέα είχε ήδη εκφράσει την οργή του για το εκλογικό αποτέλεσμα επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο θεωρούσε πως θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη από το βράδυ των εκλογών του Ιανουαρίου όσο και στον Ανδρέα Παπαμιμίκο τον οποίο και θεωρούσε υπεύθυνο για την οργανωτική παράλυση της ΝΔ τόσο στις εκλογές όσο και στο δημοψήφισμα.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες εκείνο το βράδυ και το αποτέλεσμα γνωστό.

Ο Βαγγελης Μειμαράκης βρέθηκε αρχηγός στη ΝΔ έχοντας μπροστά του όχι μόνο ένα δύσκολο έργο αλλά και πολύ περιορισμένο χρόνο για να κινηθεί καθώς ο ίδιος θεωρούσε πως λίγους μήνες μετά ο Αλεξης Τσίπρας θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές. Με αυτά τα δεδoμένα αποφάσισε λοιπόν να μην προχωρήσει σε αλλαγές στο κόμμα, διατήρησε στη θέση του τον Ανδρέα Παπαμιμίκο αλλά και τον Κώστα Καραγκούνη. Και στους δύο όμως περιόρισε το ρόλο των παρεμβάσεών τους καθώς πλαισιώθηκε άμεσα από δικούς του ανθρώπους όπως ο Νικος Καραχάλιος και η Πηνελόπη Γαβρά. Με τον Παπαμιμίκο δεν αντάλλαξαν η αλήθεια είναι ούτε μια κουβέντα από τις εκλογές και μετά, καθώς τον θεωρούσε μέσα σε όλα και άνθρωπο του Σαμαρά με τον οποίο οι σχέσεις κατέρρευσαν καθώς ο κ. Μειμαράκης έβλεπε πίσω από όσους του ασκούσαν κριτική τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η δημόσια στήριξη των στενών συνεργατών του κ. Παπαμιμίκου στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα, κίνηση που για τον κ. Μειμαράκη αποτέλεσε αιτία πολέμου. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκ του καταστατικού του κόμματος κατέχει την θέση του Προέδρου στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, το όργανο δηλαδή που θα δρομολογήσει και θα τρέξει τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου. «Από τη στιγμή που δημόσια ο Παπαμιμίκος στηρίζει εναν εκ των υποψηφίων, τον Τζιτζικώστα, θα έπρεπε να είχε το θάρρος να παραιτηθεί» λένε συνεργάτες του κ. Μειμαράκη. Η αλήθεια είναι ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συνδέεται με μακρά φιλία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ήδη από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ ενώ ο κ. Παπαμιμίκος έχει ρίζες και από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό που εξόργισε όμως τον Βαγγέλη Μειμαράκη ήταν το γεγονός ότι πριν ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου, οι στενότεροι συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου μέσα στο κόμμα ξεκίνησαν να στηρίζουν ανοιχτά τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Για τον Βαγγέλη Μειμαράκη μάλιστα ο κ. Παπαμιμίκος είναι άνθρωπος του περιβάλλοντος Σαμαρά καθώς εκλέχθηκε Γραμματέας της ΠΕ όταν είχε αναλάβει την ηγεσία ο ίδιος. Η αλήθεια πάντως είναι πως και με τον κ. Σαμαρά ο κ. Παπαμιμίκος τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα και ουσιαστικά είχε απομονωθεί από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου.