ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρ. Ολάντ: Η επόμενη συζήτηση θα αφορά στo χρέος

Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε παραδοχή ότι είναι γνωστές οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και πως το επόμενο βήμα θα αφορά στη συζήτηση για το χρέος προχώρησε σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

"Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες. Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει", ανέφερε κ. Ολάντ.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την πρόσκληση κάνοντας λόγο για σημαντικές προκλήσεις που είχε μπροστά της η Ελλάδα και αναγνωρίζοντας πως η Αθήνα έδειξε ότι ήθελε να μείνει στην ΕΕ γεγονός που καθιστά απαραίτητη την επίδειξη αλληλεγγύης από μέρους της Ευρώπης.

Θέλοντας να υπογραμμίσει την σημασία της ελληνογαλλικής φιλίας ο κ. Ολάντ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία και η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα;".

Υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του έχει και τον σκοπό να δείξει πως είναι εφικτό να πειστούν γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε νωρίτερα κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο κ. Ολάντ έκανε λόγο για επίσκεψη υποστήριξης και φιλίας.

Πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα και Γαλλία έχουν μία κοινή ιστορία πολλών χρόνων, ότι η Γαλλία αγωνίστηκε για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αγωνίζεται και σήμερα για να παραμείνει".

Στις 20:00 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προς τιμήν του Γάλλου προέδρου και της συνοδείας του.

Αύριο ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου, όπου οι δύο ηγέτες θα κάνουν κοινές δηλώσεις, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής σε πανηγυρική συνεδρίαση ο Γάλλος Πρόεδρος θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες ανάδειξης της ατζέντας της από την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα καθώς θεωρεί ότι αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει την άτυπη έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους και να δώσει σήμα ψήφου εμπιστοσύνης για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με το MEGA, στην Αθήνα θα βρίσκονται επί ποδός 3.000 αστυνομικοί, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί ήδη από τις 16:00 και τη στάση και τη στάθμευση στο κέντρο να απαγορεύονται πλήρως από τις 22:00 απόψε έως τις 22:00 αύριο. Κλειστοί θα είναι οι δρόμοι περιμετρικά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του Γάλλου προέδρου.

Η αναχώρηση του κ. Ολάντ είναι προγραμματισμένη στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής αφού έχει περιηγηθεί το μεσημέρι και στο μουσείο της Ακρόπολης και έχει αναγορευτεί Επίσημος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης