ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι "πενταροδεκάρες" είναι εκτός γραμμής, λένε στο Μαξίμου

Οι "πενταροδεκάρες" είναι εκτός γραμμής, λένε στο Μαξίμου
Ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ενοχλήθηκε όταν άκουσε το περιεχόμενο των δηλώσεων του υπουργού και μάλιστα σχολίασε στους συνεργάτες του ότι γενικότερα ο Νίκος Φίλης κινείται και εκτός γραμμής, αφού θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι ότι διαφωνεί με το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και ότι το θεωρεί άδικο.

Στο Μαξίμου δεν θέλουν εν μέσω δύσκολων νομοθετημάτων και αποφάσεων να βγαίνουν δημοσίως κυβερνητικά στελέχη και να προκαλούν- όπως λένε- με τις τοποθετήσεις τους την κοινωνία. Άλλωστε είναι ακόμη νωπή η αναφορά του κ. Φίλη στα...μακαρόνια και στην τιμή τους όταν και πάλι είχε ανοίξει το καλοκαίρι η συζήτηση για την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ως εκ τούτου στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν από το Μαξίμου, να προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπουργούς να είναι πιο προσεκτικοί και φειδωλοί στις δηλώσεις τους. Μπαίνοντας, πάντως, στο Μαξίμου για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Νίκος Φίλης προσπάθησε να "μαζέψει" τις χθεσινές του δηλώσεις, λέγοντας:«Μιλάτε για σχήματα λόγου, η ουσία είναι να ανορθωθεί η δημόσια εκπαίδευση» και πρόσθεσε ότι «με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, αυτή είναι η εντολή του λαού».

Τα πρωθυπουργικά παράπονα δεν αφορούν μόνο τον υπουργό Παιδείας. Για παράδειγμα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος και από τις πυκνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Εργασίας οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται και από εξαγγελίες για το ασφαλιστικό χωρίς προηγουμένως όμως όλα αυτά να έχουν συζητηθεί σε συλλογικό επίπεδο.

Το υπουργικό συμβούλιο θα ασχοληθεί εκ των πραγμάτων με το ασφαλιστικό καθώς ως το τέλος του μήνα η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει την πρότασή της. Ψηλά στην ατζέντα αναμένεται να βρεθεί και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όπως επίσης και ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με αιχμή την προσπάθεια εντοπισμού ισοδύναμων που θα εξασφαλίσουν τα προσδοκώμενα έσοδα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε χθες μία ακόμη σύσκεψη με αντικείμενο την επίσημη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα . Ο Γάλλος Πρόεδρος φθάνει το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου θα τον υποδεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση αναμένει πολλά από την παρουσία Ολάντ στην χώρα μας και πρωτίστως μία υποστηρικτική δήλωση για το χρέος, καθώς και μία δημόσια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ