ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την ονομασία της πΓΔΜ η «παραίτηση» Λαζαρίδη από τους ΑΝ.ΕΛ.

Για την ονομασία της πΓΔΜ η «παραίτηση» Λαζαρίδη από τους ΑΝ.ΕΛ.
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν ο λόγος της παραίτησης του Γιώργου Λαζαρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής στην επιστολή παραίτησής του, εκφράζει αφενός τη διαφωνία του με τη συμφωνία και αφετέρου με την πρόθεση της κυβέρνησης να «περάσει» με απλή πλειοψηφία.

Στη δισέλιδη επιστολή του υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής.

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα», αναφέρει και προσθέτει:

Πως όταν κατατέθηκε η πρόταση μομφής από τη ΝΔ, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή του, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πράγματα:

«Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας (…)

Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας (…)».

Σημειώνει πάντως, πως «στις 21 Ιουνίου 2018 ανοίξαμε την πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια. Ο στόχος τον οποίο βάλαμε, με τη βοήθεια του Θεού επετεύχθη».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μετά και τη διαγραφή Δημήτρη Καμμένου αριθμεί πλέον 7 βουλευτές, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 έδρες.

Δείτε (εδώ) ολόκληρη την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.