ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: «Δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές να εμφανίζονται στη Βουλή σαν να πηγαίνουν στην πλαζ»

EUROKINISSI

Ζήτημα εμφάνισης βουλευτών έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταγγέλλοντας παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση αναφέρθηκε στην παρουσία δύο βουλευτών, τους οποίους δεν κατονόμασε, που εισήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας με εμφάνιση που παραπέμπει σε παραλία και γυμναστήριο.

«Ήθελα εδώ και χρόνια να αναφερθώ σε αυτό το θέμα, αλλά σήμερα λόγω ενός ή δυο παραδειγμάτων, αισθάνομαι ότι το ποτήρι ξεχείλισε, δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται βουλευτές με περιβολή που παραπέμπει σε παραλία και προπόνηση», είπε. Σύμφωνα με το άρθρο 75 του Κανονισμού της Βουλής, που επικαλέστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι βουλευτές οφείλουν να εμφανίζονται και να συμπεριφέρονται με τρόπο που να ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα τoυ επιτελoύμενoυ έργου. Επίσης οφείλουν να απoφεύγoυν ενέργειες πoυ παρενοχλούν την άνετη διεξαγωγή των εργασιών και να συμβάλλουν καθένας ατομικά στην ευπρεπή εμφάνιση της Boυλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ αναφερόταν σε δύο βουλευτές, έναν του ΣΥΡΙΖΑ και έναν της Χρυσής Αυγής.

Με τις παρατηρήσεις του κ. Λοβέρδου συμφώνησε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης που σημείωσε ότι το συγκεκριμένο άρθρο του Κανονισμού δυστυχώς είναι ασαφές και ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρξει η διόρθωση του σε μια επόμενη αλλαγή. Ζήτησε ακόμη, από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ να φέρει το θέμα στην Διάσκεψη των Προέδρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης