ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας κάνουν απόβαση στη Μαδρίτη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης καταφτάνει στο Palacio Municipal de Congresos της Μαδρίτης για την ετήσια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στην ισπανική πρωτεύουσα, στις 21 -22 Οκτωβρίου 2015. Η σύνοδος αναμένεται να εκλέξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο EUROKINISSI/Γουλιέλμος Αντωνίου

Την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς προκάλεσε το προς ψήφιση κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), όπου γίνεται επικριτική αναφορά στην Ελλάδα, η οποία κατηγορείτε για ανικανότητα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού παρά τη ροή σημαντικών κοινοτικών κονδυλίων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που παραβρίσκεται στη Μαδρίτη και στο ετήσιο συνέδριο του ΕΛΚ, αντέδρασε έντονα. Παρά τις αλλαγές που υπήρχαν στο τελικό κείμενο, αυτές δεν έγιναν αποδεκτές και έτσι η ΝΔ καταψηφίζει το σχετικό ψήφισμα.

Το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ θα απευθυνθεί στους συνέδρους και θα κάνει ιδιαίτερες αναφορές στο μεταναστευτικό, αναλύοντας την εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ενώ θα τοποθετηθεί και για την πορεία του ΕΛΚ σε σχέση με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αύριο, ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει διμερείς επαφές με Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων οι Μαριάνο Ραχόι και Πέδρο Κοέλιου, ενώ θα υπάρξουν και άλλες που θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ωρών. Στη Μαδρίτη, θα βρίσκεται την Πέμπτη και η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Στην ισπανική πρωτεύουσα έφτασαν το μεσημέρι και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι συνταξίδεψαν με τον Αντώνη Σαμαρά. Αύριο αναμένεται να φτάσει στην Ισπανία και ο Κυριάκος Μητσοτακης, ο οποίος ολοκληρώνει την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την ψηφοφορία για το νέο πρόεδρο του ΕΛΚ Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης είχαν μακρά κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη μάλιστα ξεκαθάριζαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρακολουθήσει την αυριανή ομιλία του κ. Σαμαρά, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε πάνελ.

«Ο κ. Μειμαράκης ασφαλώς και θα παρακολουθήσει την ομιλία Σαμαρά, εκτός και αν την ώρα που μιλάει ο πρώην πρωθυπουργός προγραμματιστεί μια σημαντική διμερή συνάντηση», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης