Στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας για το νομοσχέδιο για την αναδοχή
«Το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα. Παιδιά, τα οποία, δυστυχώς, στα μάτια της πολιτείας μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν αόρατα. Παιδιά ενός κατώτερου θεού που στερούνται της δυνατότητας να ζουν και να ωριμάζουν σε ένα σπίτι, σε μία οικογένεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την αναδοχή παιδιών.
«Εχω την αίσθηση ότι δημόσια συζήτηση εστιάστηκε, κακώς για την άποψή μου, σε ένα μόνο άρθρο του νομοσχεδίου, δεν το θεωρώ ασήμαντο, ωστόσο νομίζω ότι το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα» τόνισε ο πρωθυπουργός, που αποφάσισε να μεταβεί στη Βουλή και να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 8, σημειώνοντας ότι «αυτά τα παιδιά, λοιπόν, είναι που πρέπει να έχουμε σήμερα στο μυαλό μας».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι με την τοποθέτησή του να ξεκαθαρίσει σε όσους βουλευτές διαφωνούν με το δικαίωμα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί "ταυτοτική" για μια αριστερή κυβέρνηση.
Εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιρρησίες, προερχόμενοι κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, εμμένουν στη διαφωνία τους. Από τους περίπου δέκα βουλευτές που είχαν βγει στο "αντάρτικο", ορισμένοι, όπως ο Δημήτρης Βέττας, έχουν άρει τις επιφυλάξεις τους, ωστόσο, μια ομάδα 5-7 βουλευτών δεν δείχνει να κάνει πίσω. Πρόκειται για τους Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γεωργία Γεννιά, Μάρκο Μπόλαρη, Θεόδωρο Παραστατίδη και Ηλία Κωστοπαναγιώτου.
Πληροφορίες μιλούν για αποχή από την πλευρά των Γεννιά, Μπόλαρη και Γιάννη Καραγιάννη, ενώ Θόδωρος Παραστατίδης φέρεται να λαμβάνει την απόφασή του για τη στάση που θα κρατήσει την τελευταία στιγμή.
Το επίμαχο άρθρο έχει προκαλέσει διαφοροποιήσεις και εντός των υπόλοιπων Κοινοβουλευτικών Ομάδων με τη Νέα Δημοκρατία να επιλέγει το "κατά συνείδηση" ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι θα ψηφίσουν υπέρ, με βουλευτές τους όμως να διαφοροποιούνται.