ΣΥΡΙΖΑ: Οι Πρωτομαγιές αλλάζουν τον κόσμο
Οι Πρωτομαγιές αλλάζουν τον κόσμο, είναι το σύνθημα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει την εργατική Πρωτομαγιά. «Ένα σύνθημα γεμάτο προσδοκίες και ελπίδα για το αύριο του συνδικαλιστικού κινήματος», όπως τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές των διοργανωτών της εκδήλωσης που γίνεται στην πλατεία Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας όμως παράλληλα, ότι δεν μπορεί να εξαιρεί της «γης τους κολασμένους».
Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας και των Τμημάτων Εργατικής Πολιτικής και Δικαιωμάτων, στήθηκε μια πολυπολιτισμική γιορτή στην πλατεία Κουμουνδούρου, απέναντι από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.
Με τραγούδια και χορούς που ενώνουν τους ανθρώπους και στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γιορτάσει μέχρι το βράδυ την Πρωτομαγιά. Εργαζόμενοι και μετανάστες δίνουν το δικό του «μάθημα» για όλα όσα μας ενώνουν. Με τις μουσικές όλων των λαών και τις μεταναστευτικές κουζίνες να κυριαρχούν, τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα και σαφή ενάντια στις ακροδεξιές σειρήνες της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.
Στο χώρο πραγματοποιούνται και συζητήσεις για τα εργατικά δικαιώματα, όπου συμμετέχουν μαζί με τους πολίτες, μετανάστες και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων. Παράλληλα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας από εργατικούς αγώνες.
Στη βάση των αγώνων που δόθηκαν από την εργατική τάξη οι εκατοντάδες πολίτες που γεμίζουν από το μεσημέρι το χώρο της εκδήλωσης δηλώνουν ενωμένοι απέναντι στους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς, που οδηγούν σε εργασιακή επισφάλεια, φτώχεια, εκμετάλλευση και ανεργία.
«Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αν υπολογίσουμε ότι στο κομμάτι των δικαιωμάτων των εργαζομένων υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα» τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές των διοργανωτών της εκδήλωσης, ενώ εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το συνδικαλιστικό κίνημα σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο μπορεί να ξαναγεννηθεί και να κερδίσει μάχες μόνο εάν συμπεριλάβει και τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι σήμερα βιώνουν καταπίεση και περιθωριοποίηση.
Η ελπίδα των διοργανωτών, όπως την περιέγραφαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να μην ακουστεί απλά ένα σύνθημα, αλλά να δοθεί η αφορμή αυτό το σύνθημα να αποκτήσει περιεχόμενο και συνέχεια.