ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ για Novartis: Ενορχηστρωμένη απόπειρα ηθικής και πολιτικής προσβολής των 10 πολιτικών

ΔΗΣΥ για Novartis: Ενορχηστρωμένη απόπειρα ηθικής και πολιτικής προσβολής των 10 πολιτικών
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μεθόδευση και ενορχηστρωμένη απόπειρα ηθικής και πολιτικής προσβολής των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονταν στη δικογραφία για τη Novartis, καταλογίζει στο πόρισμά του για την υπόθεση ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη ΔΗΣΥ. 

Θυμίζει ότι ο ίδιος είχε εξαρχής καταγγείλει σκοπιμότητα εκ μέρους της πλειοψηφίας και ότι είχε διεκδικήσει να έρθουν όλα στο φως με την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς επίπλαστα δικονομικά προσκόμματα.

«Το αδιέξοδο της αναρμοδιότητας ισοδυναμεί με τη συγκάλυψη της αλήθειας και τον πολιτικά ύποπτο χειρισμό της όλης υπόθεσης», αναφέρει και προσθέτει πως είχε διαμηνύσει ότι η παράλειψη ουσιαστικής εξέτασης της υπόθεσης ενώ είχε συσταθεί η Επιτροπή, θα οδηγούσε αναπόδραστα στη συγκάλυψη της υπόθεσης, στη συντήρηση των αμφιβολιών και των σκιών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην αποστέρηση από τα αναφερόμενα πρόσωπα του δικαιώματος στο «φυσικό δικαστή», ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Σε ότι αφορά στο αδίκημα της απιστίας, αναφέρει ότι η αποδέχθηκε εξαρχής ότι επήλθε εξάλειψη λόγω παρόδου του προβλεπόμενου χρόνου, προστατεύοντας τον υπουργό Υγείας της πρώτης περιόδου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Π. Κουρουμπλή. Συμπληρώνει ότι η πλειοψηφία διαφοροποιείται ως προς τη νομιμοποίηση εσόδων και τελικά ενώ γνωρίζει ότι η δικαιοσύνη δεν είναι αρμόδια για πράξεις ενδεχόμενης δωροδοκίας / δωροληψίας, εισηγείται την εκ νέου διαβίβαση της δικογραφίας για να συγκαλυφθεί η άρνηση της να καλέσει για εξέταση τους περιβόητους ανώνυμους μάρτυρες. Αναφέρει ότι τα υπόλοιπα αδικήματα εμπίπτουν στα αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής.

«Η σπουδή με την οποία κατέληξε στην δήθεν αναρμοδιότητα η πλειοψηφία της Επιτροπής εντείνει την εικόνα της σκευωρίας και των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης», αναφέρει και καταλήγει ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «μας βρίσκει απολύτως αντίθετους από συνταγματικής, ποινικής και πολιτικής πλευράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ