ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδιέξοδο στην επιλογή μελών ΕΣΡ και ΑΣΕΠ

Αδιέξοδο στην επιλογή μελών ΕΣΡ και ΑΣΕΠ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Πέτρος Γιαννακούρης (φωτό αρχείου)

Μέχρι τις 20/12 οι διαβουλεύσεις λέει ο Βούτσης, δεν μπορούμε να δεσμευθούμε μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος απαντά η ΝΔ

«Μπλόκο» στον ορισμό των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και ΑΣΕΠ βάζει η ΝΔ, ελλείψει αρχηγού και η σχετική διαδικασία φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Η πρόθεση του Νίκου Βούτση να έχει ολοκληρωθεί η πλήρωση των θέσεων στις δύο ανεξάρτητες αρχές μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να εκπληρώσει η Βουλή τη συνταγματική της υποχρέωση, δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στην αξιωματική αντιπολίτευση που διαμηνύει ότι πριν την εκλογή προέδρου δεν μπορεί να προχωρήσει η
διαδικασία.

«Δεν μπορούμε να δεσμευθούμε μέχρι την εκλογή προέδρου», έλεγαν από τη ΝΔ μόλις έγινε γνωστό το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο Πρόεδρος της Βουλής. Κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Νίκος Βούτσης ανέφερε πως έως τις 20 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για να ολοκληρωθεί με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ο ορισμός των νέων μελών μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Νίκος Βούτσης μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα εξευρεθεί κοινός τόπος με τη ΝΔ για τη στελέχωση κυρίως του ΕΣΡ αλλά και του ΑΣΕΠ, ο οποίος άλλωστε θεωρείται απαραίτητος με δεδομένη τη συνταγματική δέσμευση για αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων. Σε ότι αφορά στο ΑΣΕΠ υπάρχει ένα «καλάθι προτάσεων» από το οποίο θα γίνει η επιλογή των προσώπων.

Στη συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επιβεβαίωσε πως το ασφαλιστικό θα έρθει προς ψήφιση τον Ιανουάριο, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα ψηφιστεί –το πιθανότερο με κατεπείγουσες διαδικασίες- το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, το οποίο ωστόσο, δεν αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της συγκυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ