ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εκατέρωθεν «πυρά» εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με νέο πεδίο αντιπαράθεσης το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. 

Το «χορό» άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «φοβάται όχι μόνο να εκθέσει δημόσια τις απόψεις του για τους θεσμούς και τα κοινωνικά δικαιώματα αλλά και την αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση του καταστατικού χάρτη της χώρας».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η σημερινή άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αναγκαιότητα έναρξης της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση προκαλεί, αν μη τι άλλο έκπληξη», καθώς, όπως επισημαίνει, με σειρά παρεμβάσεων του την περίοδο που είχε ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και πρόσφατα, ο ίδιος «είχε εκφραστεί ρητά υπέρ της συγκεκριμένης διαδικασίας».

Η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμεση, με τη ΝΔ να απαντά σκωπτικά ότι ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ που υπενθυμίζει τις θέσεις της για την «ανάγκη μιας ευρείας και τολμηρής Συνταγματικής Αναθεώρησης» και να υπογραμμίζει ότι αυτές ισχύον στο ακέραιο.

«Τον ευχαριστούμε επίσης που υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώτος από όλους, μίλησε για την ανάγκη μια γενναίας αλλαγής του καταστατικού χάρτη, ανάγκη την οποία ασφαλώς και εξακολουθεί να υποστηρίζει», προσθέτει η Πειραιώς και τονίζει:

Αυτό που μάλλον δεν κατανοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, ενώ οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας στηρίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν - ακόμη - να γίνουν πράξη λόγω των δικών του ιδεοληψιών και των σημερινών κοινοβουλευτικών συσχετισμών.

Το σχόλιο αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που σε δεύτερη ανακοίνωσή του, τονίζει: «Σύμφωνα με τη ΝΔ, Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να γίνεται μόνο όταν η ίδια βρίσκεται στην κυβέρνηση. Πολύ πειστική ως δικαιολογία για την άτακτη οπισθοχώρηση του κ. Μητσοτάκη, και σε αυτό το, μείζονος σημασίας, ζήτημα. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι το 2016, όταν παρουσίαζε τις προτάσεις του κόμματός του, νόμιζε ότι ήταν πρωθυπουργός...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης