ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική επιτροπή για τις τράπεζες προανήγγειλε ο Γ. Πλακιωτάκης

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο για το συνέδριο για την ελληνική οικονομία EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εξεταστική Επιτροπή για τον τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προανήγγειλε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

"Προκάλεσε καταστροφή και ζημίωσε το δημόσιο. Φόρτωσε νέα βάρη στους φορολογούμενους. Αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται", είπε.

Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε πως πριν ένα χρόνο υπήρχε μια αισιόδοξη προοπτική καθώς όλοι συζητούσαν για το τέλος του μνημονίου.

"Δυστυχώς ένα χρόνο από τότε δεν είμαστε στο τέλος του μνημονίου αλλα στο ξεκίνημα ενός άλλου. Όσα μεσολάβησαν γύρισαν τη χώρα πίσω.Άλλαξαν πολλά και άλλαξαν προς το χειρότερο. Εδώ και 5 χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο. Καταφεύγει σε δανειοδοτικές συμβάσεις που συνοδεύονται από μνημόνια. Οι συνέπειες είναι δραματικές σε όλους τους τομείς. Η πραγματική οικονομία έπαθε ασφυξία, η ανεργία εκτινάχθηκε", τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό επισημαίνοντας πως ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι ανευθυνότητας. "Δεν μπορεί να προχωρά σε περικοπές 2 δις και να λέει άλλα. Δεν μπορεί να μιλά για συννενόηση και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης", τόνισε καταλήγοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συννενόηση."

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της έστειλε αρνητικά μηνύματα.

"Οι κραυγές της κυβέρνησης για ανοιχτά σύνορα, οι δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται, το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ήταν αρνητικά μηνύματα", είπε χαρακτηρίζοντας "περίεργες" τις ιδέες που έχουν εκφραστεί για κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

"Ειναι φανερό ότι πολλά κράτη αλλάζουν στάση ώς προς το προσφυγικό ζήτημα και η αλλαγή αυτή μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους. Το προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, ο πόλεμος κατά του ISIS απαιτούν από όλους συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης", τόνισε χαρακτηριστικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης