ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Τι θα πει ο Γ. Στουρνάρας στην Ολομέλεια της Βουλής

Την Τετάρτη θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση του CNN Greece, ο κ. Στουρνάρας συλλέγει στοιχεία και προετοιμάζει την τοποθέτησή του από την πρώτη ημέρα που το όνομά του ενεπλάκη με το σκάνδαλο Novartis έτσι ώστε να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Κύκλοι που βρίσκονται πολύ κοντά στον κεντρικό τραπεζίτη σημειώνουν ότι ο κ. Στουρνάρας θα τοποθετηθεί «θεσμικά» αποφεύγοντας να μπει στην πολιτική αντιπαράθεση η οποία αναμένεται να μονοπωλήσει τη συζήτηση στη Βουλή.

Άτομα που έχουν γνώση των στοιχείων υπογραμμίζουν ότι η συνεργασία της εταιρείας της συζύγου του κ. Στουρνάρα με τη Novartis, αφορούσε τη διοργάνωση δεκάδων συνεδρίων σε διάρκεια δέκα περίπου χρόνων. Υποστηρίζουν, μάλιστα ότι για αυτή τη μακρόχρονη συνεργασία η εταιρεία έλαβε από τη Novartis περίπου το ποσό των 350 χιλιάδων ευρώ. "Πώς είναι δυνατόν να κατηγορείται για δωροδοκία όταν το ποσό είναι τόσο μικρό και αφορά δεκάδες συνέδρια", αναρωτιούνται.

Αναφορικά με τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας, αναμένεται να υπογραμμίσει ενώπιον της Ολομέλειας, ότι δεν έχει βάλει ούτε μία υπογραφή σε έγγραφο που να αφορά υποθέσεις φαρμάκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης