ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ οριστικοποιεί τον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών

Η ΝΔ οριστικοποιεί τον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών
Eurokinissi

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ με στόχο να οριστικοποιηθεί επιτέλους ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Αν και έχουν υπάρξει συγκεκριμένες και ουσιαστικές συζητήσεις με εταιρίες στο τραπέζι έχει πέσει και μια πρόταση για τη δημιουργία ενός call center στα κεντρικά της ΝΔ όπου και θα πιστοποιούνται ότι όσοι ψηφίζουν βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου εξωτερικών.

Με αυτό το σύστημα την ώρα που κάποιος ψηφίσει σε ένα εκλογικό κέντρο θα ενημερώνεται τηλεφωνικά το κέντρο και το όνομά του θα σβήνεται από τους καταλόγους έτσι ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενο διπλοψηφίας και να υπάρχει άμεσα μια εικόνα για το πόσοι έχουν ψηφίσει σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει κλειδώσει τίποτα. Το κλίμα πάντως στη ΝΔ παραμένει βαρύ. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα τη σύμβαση της ΝΔ με την εταιρία Infosolutions που είχε αναλάβει τις προηγούμενες εκλογές, προχωρώντας σε σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν όπως ο ίδιος εκτιμά από αυτή τη συμφωνία.

Ένα από αυτά για παράδειγμα είναι το πώς η εταιρία είχε πληρωθεί προκαταβολικά από τη ΝΔ ένα σημαντικό ποσό πριν ακόμα υπογραφεί η σύμβαση. Την ίδια ώρα επίθεση κατά όσων επιθυμούν να καθυστερήσει η εκλογή προέδρου εξαπέλυσε και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Πάντως ο Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκαθαρίζει πως αν δεν υπάρξει μια αξιόπιστη λύση και μια εταιρία που θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το τεχνικό κομμάτι των εκλογών τότε προφανώς και δεν θα δώσει το πράσινο φως.

Στη ΝΔ λένε πως έχουν δικαιωθεί πλήρως για τις εκτιμήσεις τους πριν από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών καθώς όπως φάνηκε ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να τους εγκλωβίσει κυρίως στο θέμα του ασφαλιστικού. Η εκτίμηση του Γιάννη Πλακιωτάκη απο τη συνάντηση είναι πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και μέσα στο κόμμα του και πως η κυβέρνηση όταν φέρει αυτά τα πολύ σκληρά μέτρα στη βουλή θα κινδυνέψει να χάσει ακόμα και τη δεδηλωμένη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αυτά καθώς θεωρεί πως είναι αποτέλεσμα και της κακής διαπραγμάτευσης του Τσίπρα αλλά και της κακής πορείας της οικονομίας τους τελευταίους μήνες. Η ΝΔ είναι απέναντι στην κυβέρνηση και στο θέμα του μεταναστευτικού καθώς ο κ. Πλακιωτάκης είπε στον κ. Τσίπρα πως δεν μπορεί να διαχειρίζεται το ζήτημα αυτό με νοοτροπία μή κυβερνητικής οργάνωσης. Την Τρίτη θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΝΔ όπου θα υπάρξει ενημέρωση στους βουλευτές την ώρα που οι 4 υποψήφιοι δηλώνουν ευχαριστημένοι από τους χειρισμούς Πλακιωτάκη χθες στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ