Δένδιας: Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια ανατροπής των αποφάσεων για τους Τούρκους
Έντονη κριτική άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, με αιχμή, ιδίως, τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την απεργία, τα οικογενειακά επιδόματα, την διαμεσολάβηση, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι εμφανίζει την χώρα ως έσχατο υποτελή, με αφορμή την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών.
«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια ανατροπής αποφάσεων της Δικαιοσύνης για τους Τούρκους αξιωματικούς. Έστω και κατά την διαφαινόμενη αποχώρησή σας, επιτρέψτε τουλάχιστον στη χώρα να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της, λειτουργώντας ως ανεξάρτητο κράτος κι όχι ως έσχατος υποτελής του Σουλτάνου» είπε ο κ. Δένδιας προς την κυβερνητική πτέρυγα.
Ο κ. Δένδιας εξαπέλυσε «βέλη» εναντίον του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος, όπως είπε, αυτοχαρακτηρίζεται ως ορθόδοξος μαρξιστής και με μεγάλη ευκολία εισηγείται τον περιορισμό της απεργίας, κατά τρόπο ανάλογο της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον τρόπο που «αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη» από την μία να αποστερεί από την τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια από επιδόματα, την ίδια ώρα που θεσπίζει φοροαπαλλαγές και εξάπλωση των καζίνο.
Αντιπαρέβαλλε την πολιτική της ΝΔ, να θεσπίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και να ενισχύσει την οικογένεια, ήδη από το πρώτο παιδί, ενώ με τις σημερινές διατάξεις η κυβέρνηση αυτή, πλήττει τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, καθώς, όπως είπε ο κ. Δένδιας: Τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 23.000 ευρώ, που λάμβανε μέχρι σήμερα επίδομα 1.980 ευρώ, εφεξής θα λαμβάνει 1.344 (χάνει δηλαδή το 1/3), ενώ πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά και ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ, λάμβανε επίδομα 2.640 και εφεξής θα λαμβάνει 2.016 (χάνει το 1/4 του επιδόματός της).
Ακόμη, αναφορικά με τις διατάξεις για την διαμεσολάβηση, ο κ. Δένδιας είπε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφωνούν, στο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει, όταν θα χρειάζεται κανείς 600 ευρώ, περίπου, πριν μπει καν στη δικαστική διαδικασία.
Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα, για να ρωτήσει: «Γιατί θεσπίζετε την αστική και ποινική ασυλία των μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ επί των συμβάσεων του Ταμείου και ποιός το ζήτησε;».