ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυκνώνουν οι κινήσεις των τεσσάρων υποψηφίων στην ΝΔ

Πυκνώνουν οι κινήσεις των τεσσάρων υποψηφίων στην ΝΔ
Ο Ευάγγελος Μείμαράκης στην Έδεσσα Ευρωκίνηση Γουλιέλμος Αντωνίου

Επαφές με ευρωπαίους εταίρους μεταξύ των οποίων οι κκ. Ραχόι και Κοέλιο θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος στη Μαδρίτη ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα αναχωρήσει την Τρίτη για τη Μαδρίτη όπου από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ μεταξύ άλλων για την έξοδο από την κρίση και το μεταναστευτικό. Ο κ. Μειμαράκης θα συνοδεύεται από τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τους Ελληνες ευρωβουλευτές, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Την Τετάρτη για τη Μαδρίτη θα πετάξουν και οι συνυποψήφιοί του για την ηγεσία της ΝΔ οι οποίοι αποδέχθηκαν τη σχετική πρόσκληση του κ. Μειμαράκη.

Σήμερα το απόγευμα στο Γκάζι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα πραγματοποιήσει την πρώτη κεντρική του πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα όπου και θα ξεδιπλώσει το όραμα του για τη Νέα Δημοκρατία της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τζιτζικώστας θα καταθέσει τις απόψεις του για το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα που πρέπει να έχει η Νέα Δημοκρατία, ώστε να ξαναγίνει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ξεδιπλώσει τις προτάσεις του για τη νέα οργανωτική δομή της Νέας Δημοκρατίας και τη δημιουργία «σύγχρονων δομών επικοινωνίας του κόμματος με τους πολίτες». Ενέργειες που, σύμφωνα με συνεργάτες του θα την καταστήσουν ξανά ικανή να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με τα μέλη της και με την κοινωνία, να ξαναβρεί το συνδετικό κρίκο για να ενώσει το χτες με το σήμερα και το αύριο της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Βοιωτία , την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Σε συνεντευξή του στην “ Επένδυση” ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις σκέψεις του για να ξαναγίνει, όπως είπε η ΝΔ η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη επισημαίνοντας την ανάγκη για εσωκομματική δημοκρατία, για μικρότερα, ευέλικτα όργανα καθώς και για οργανώσεις βάσης - πραγματικές «θερμοκοιτίδες πολιτικής» που θα «ζυμώνονται» με τον πολίτη καθημερινά και που θα διαμορφώνουν βασικά αιτήματα με έμφαση στην ποιότητα ζωής και την αξιοκρατική κοινωνία. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει θητεία στον Πρόεδρο και τα όργανα καθώς και αξιολόγηση του Προέδρου στο τακτικό συνέδριο.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης με τη σειρά του από τη Δράμα προέταξε την ανάγκη μιας ισχυρής ΝΔ η οποία και θα ασκεί , όπως είπε, σφορδή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία και χαρακτήρισε επικίνδυνη για τον τόπο.