ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Βενιζέλου για την αξιοποίηση των post PSI από την κυβέρνηση

EUROKINISSI

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων που εκδόθηκαν το 2012, εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος, ζητώντας παράλληλα να μην θυσιαστεί στο βωμό «μίας επικοινωνιακού χαρακτήρα αφήγησης περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μία «πανηγυρική πράξη απόλυτης, εκ των υστέρων, υιοθέτησης και συνέχισης της πολιτικής του 2012», σημειώνοντας πως εάν αυτό είχε γίνει από τον Ιανουάριο του 2015, η χώρα θα είχε προ πολλού βγει από την πίεση των μνημονίων και θα είχε περάσει στη μεταμνημονιακή εποχή με την προληπτική πιστωτική γραμμή που είχε συμφωνηθεί και αποφασισθεί από το Eurogroup το Νοέμβριο του 2014.

«Θέλω να ζητήσω να εγκαταλειφθεί η μονοκομματική και στείρα αυτή επικοινωνιακή προσέγγιση σε σχέση με τη δήθεν προοπτική καθαρής εξόδου που θυσιάζει τελικά την αναπτυξιακή προοπτική στο βωμό ενός προπαγανδιστικού μηχανισμού και να αντιληφθούμε ότι υπάρχει μία γραμμή, μία εθνική στρατηγική, αυτή που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε από το 2010 και στην οποία αφιερώσαμε την προσπάθειά μας και την αγωνία μας μέχρι το 2015», κατέληξε.

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος επικαλούμενος επίσημα στοιχεία είπε ότι συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ έπιασε 0,3%, δηλαδή, 2 δις λιγότερα από τον στόχο του πλεονάσματος, κληροδοτώντας στη σημερινή κυβέρνηση το mail Χαρδούβελη. «Ο προϋπολογισμός του 2014 είχε εκτροχιαστεί», ανέφερε και σημείωσε ότι η πορεία απο το 2015 είχε δυσκολίες, εκβιασμούς και συμβιβασμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης