ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς επιθυμεί να παίξει ουσιαστικό πολιτικό ρόλο

Συνομιλία ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Β. Μεϊμαράκη Ευρωκίνηση Γουλιέλμος Αντωνίου

Στην αντεπίθεση περνά το σαμαρικό μπλοκ, επιδιώκοντας να κάνει οχι μόνο αισθητή την παρουσια του, αλλα και να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής απέναντι στην κυβέρνηση.

Η αιφνιδιαστική για πολλούς "υπόδειξη" του Μάκη Βορίδη προς το Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες μετά την πρωτοβουλία του Αλεξη Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, να παραιτηθεί και να στηρίξει μια κυβερνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντωνη Σαμαρά, μόνον τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο βουλευτης της ΝΔ που πρόσκειται στο περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού, θελησε να δείξει, έλεγαν στη Βουλή, οτι το σαμαρικό μπλοκ ειναι εδώ, είναι ισχυρό και εχει λόγο. Στη σκιά δε, της πρόσκλησης Τσίπρα για συναίνεση κι ενώ στη ΝΔ "σφάζονται", τόσο οι αναφορές Βορίδη, όσο και οι ενστάσεις που εξέφρασε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά για τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Αυτό που υποστηρίζει το σαμαρικό μπλοκ ειναι, ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα και πρωτίστως εθνικό θέμα που να δικαιολογεί μια συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθως και οτι το ασφαλιστικό όσο σοβαρό ζήτημα κι αν ειναι θα μπορούσε να απασχολήσει τη Βουλή, για παράδειγμα με τη διεξαγωγή μιας προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση. "Κι εμείς περάσαμε δύσκολα νομοσχέδια, αλλα δεν συγκαλέσαμε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατιας", έλεγαν συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού που χαρακτήριζαν ανεπίτρεπτο να ζητείται κατι τέτοιο απο τον Αλέξη Τσιπρα.

"Λείπει ο γάτος (πρόεδρος) και χορεύουν τα (σαμαρικά) ποντίκια", σχολίαζε άλλος βουλευτής στους διαδρόμους της Βουλής λίγο μετά τις αναφορές Βορίδη, στην επιτροπη, που συζητούσε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016.

Στο πλαισιο αυτό δεν πέρασε απαρατήρητη η ομιλία της Άννας Ασημακοπούλου, στην ίδια επιτροπή, που μιλησε με θερμά λόγια για το έργο της κυβερνησης Σαμαρά, αλλα και του Βασίλη Οικονόμου, που τοποθετήθηκε από τον τέως πρωθυπουργό σε εκλόγιμη θεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και τον επικαλέστηκε πολλές φορές στην ομιλία του.

Εν αντιθέσει με τη σκληρή γραμμή των Μάκη Βορίδη και Άννας Ασημακοπούλου, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση οτι έλεγε ψέματα, σε ηπιότερους τόνους κινήθηκε η κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρωην υπουργός κάλεσε την κυβερνηση να ζητήσει συγνώμη και να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος, ενώ αναφορικά με την πρόσκληση συναίνεσης της ζητησε να καταθέσει την πρόταση της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης