ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κατρούγκαλου με Λοβέρδο και Θεοχαρόπουλο για Καμμένο και Λιαργκόβα

EUROKINISSI

Μαίνεται ο «πόλεμος» κυβέρνησης και Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν και αποτυπώθηκαν στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση αναφορικά με τον υπολογισμό των δαπανών για τους τόκους.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δεν είναι παράρτημα της. «Είναι ανεξάρτητη αρχή κι αυτό είναι κάτι που ενοχλεί», ανέφερε, προκαλώντας αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για δήλωση αυτοκριτικής του Παναγιώτη Λιαργκόβα έκανε λόγο ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε πως δεν αμφισβητείται η ανεξαρτησία του Γραφείου Προϋπολογισμού. «Το Γραφείο Προϋπολογισμού έχει δικαίωμα στις απόψεις του, αλλά τα στοιχεία που χρησιμοποίησε δεν ήταν ακριβή κατ’ ομολογία του», είπε και πρόσθεσε πως όταν πλήττεται η αξιοπιστία ενός φορέα από τους ίδιους που είναι υποχρεωμένοι να την προφυλάξουν, τότε όλοι οι θεσμικοί παράγοντες έχουν ευθύνη να διαφυλάξουν το κύρος της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ήρθε σε κόντρα και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση της διακρατικής συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία. Αναφέρθηκε στην αναφορά του ταξίαρχου, κάνοντας λόγο για «δυσάρεστες αποκαλύψεις» με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να απαντά πως ο Πάνος Καμμένος έδωσε σαφείς απαντήσεις και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κενό νομικής τάξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης