ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδιμα Μεϊμαράκη σε δημοσκόπησεις

Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Απόστολος Τζιτζικώστας σε παλιότερες φιλικές στιγμές Eurokinissi/MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ενδιαφέρονται ευρήματα σε δημοσκόπησεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο και αφορούν τις εκλογές για την προεδρία της ΝΔ.

Σαφή προτίμηση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας για την ηγεσία του κόμματος. Ταυτόχρονα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει ρεύμα σε όσους δεν προτίμησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τη Real News, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει τεράστιο προβάδισμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ του Σεπτεμβρίου, καθώς προηγείται με 47.5% έναντι 19.9% του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Τρίτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16.4% και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10.1%.

Η ψαλίδα κλείνει αισθητά όταν μπαίνουν στην εξίσωση πολίτες που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία τον Σεπτέμβρη αλλά έχουν ψηφίσει έστω και μάι φορά στο παρελθόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκεί, ο νυν πρόεδρος του κόμματος συγκεντρώνει 37.2% με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να φτάνει στο 27.9%.

Μεγάλη διαφορά υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σε Σαββατιάτικη εφημερίδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 48% έναντι μόλις 21% του Α. Τζιτζικώστα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., 18% του Κυριάκου Μητσοτάκη και μόλις 8% του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, δείχνει διαφορετικά ευρήματα όταν το ερώτημα απευθύνεται σε μη ψηφοφόρους της ΝΔ. Εκεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι στην πρώτη θέση με 31% με δεύτερο τον κ. Μεϊμαράκη που έχει 28% . Στην τρίτη θέση είναι ο κ. Μητσοτάκης με 14% ενώ τελευταίος παραμένει ο κ. Γεωργιάδης με 6%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης