ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Eurokinissi

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητά ο πρωθυπουργός προκειμένου να θέσει το ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης αλλά και τα θέματα που έχουν ανοίξει μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής στα υπόλοιπα κόμματα και να επιχειρήσει την ευρύτερη συναίνεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου: "Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ,Π. Παυλόπουλο, τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη".

Κατά πάσα πιθανότητα, με βάση και τον προγραμματισμό των ταξιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, εφόσον συμφωνήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο ποιός θα εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακέφαλο μετά και την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την προεδρία. Καθήκοντα προέδρου ασκεί ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος όμως είναι προφανές ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για τη στάση του κόμματος σε τόσο κρίσιμα και ακανθώδη πολιτικά, οικονομικά και οικονομικά ζητήματα, αφού εκκρεμεί η εκλογή νέου αρχηγού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ούτε και ένδειξη από την προεδρία της Δημοκρατίας για την τύχη της κυβερνητικής πρότασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ