ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει μπροστά το παράλληλο πρόγραμμα

Τηλεοράσεις σε βιτρίνα καταστήματος στην Αθήνα EUROKINISSI/ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ

Έχοντας περάσει τον κάβο των πρώτων προαπαιτούμενων η κυβέρνηση ετοιμάζεται γιατην κατάθεση άμεσα στη Βουλή μιας σειράς νομοσχεδίων που αφορούν το λεγόμενο"παράλληλο πρόγραμμα " του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς καταθέτει στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις άδειες που σχετίζονται με τις τηλεοπτικές συχνότητες με στόχο να ψηφιστεί ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες συμπίπτει με το αίτημα του Μαξίμου προς την γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου να παραιτηθεί για να διευκολύνει την κυβέρνηση μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε επειδή παρέτεινε για ένα χρόνο την δυνατότητα των καναλιών να αποδώσουν στο κράτος τα
προβλεπόμενα από τις διαφημίσεις την ώρα που η νομοθεσία προβλέπει την είσπραξης τους ανά μήνα.

Να σημειωθεί οτι η σχετική αποφαση της κυρίας Σαββαίδου ελήφθη στις 12 Ιανουαρίου δηλαδή εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της βουλής πριν από την ψηφιση
των προαπαιτούμενων έστειλε δύο σαφή μηνύματα προς την αντιπολίτευση για την στάση
του απέναντι σε ζητήματα διαπλοκής και διαφθοράς.

Αφενός κάλυψε απολύτως τους υπουργούς Οικονομίας και Επικρατείας κ.κ Σταθάκη και Φλαμπουράρη μετά την εμπλοκή του ονόματος τους σε καταγγελίες για ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες αποδίδοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση πρόθεση να αξιοποιήσει τις αστήρικτες όπως είπε πληροφορίες για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά και για να ξεπεράσει τα εσωτερικής της προβλήματα που συνδέονται με τις αντιπαραθέσεις στην κούρσα της διαδοχής.

Αφετέρου ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα αυστηρής εφαρμογής της νομοθεσίας σε θέματα διαφθοράς και αδιαφάνειας λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα χαριστεί σε κανέναν εάν κάποιοι ήλπιζαν σε εκπτώσεις πάνω σε θέματα διαπλοκής.

Ο πρωθυπουργός ανεβάζει ψηλά το θέμα της πατάξης της διαπλοκής γνωρίζοντας πως τα δύσκολα έπονται για την κυβέρνηση αρχής γενομένης από το σύνθετο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Όμως οι προκλήσεις του Νοεμβρίου για την κυβέρνηση είναι πολλές και σχετίζονται επιπλέον και με το δεύτερο ακόμη πιο σκληρό πακέτο με προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή και το οποίο σύμφωνα με ανώτερους κύκλους του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνει επιβαρύνσεις με νέα φορολογικά μέτρα, ενδεχομένως περικοπές σε συντάξεις αλλά και το φλέγον θέμα των κόκκινων δανείων.

Το τελευταίο δε ζήτημα σύμφωνα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή ειναι απολύτως συνυφασμένο με το θέμα της ανακεφαλαιοπόιησης των τραπεζών, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εάν δεν ολοκληρωθεί αυτό δεν μπορούν να δρομολογηθούν οριστικές αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια. Σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης
πάντως σε ο,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια είναι η διασφάλιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και επιπλέον η αναδιάρθρωςή τους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης