ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Liveblog - Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη με 32%, δεύτερος ο Δούκας με 22% στο 77% της ενσωμάτωσης

Liveblog - Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη με 32%, δεύτερος ο Δούκας με 22% στο 77% της ενσωμάτωσης
Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας CNN Greece

Τα πρώτα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ στο 77% των ψηφισάντων δείχνουν πρωτιά Ανδρουλάκη με 31,98%. Δεύτερος έρχεται ο Χάρης  Δούκας με 22,34% με βάση τα επίσημα αποτελέσματα.

Ο Παύλος Γερουλάνος 20,09% και η Άννα Διαμαντοπούλου 18,11%. Πέμπτος ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,30% και 6η η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,19%

Ενδεικτικά της εκλογικής αναμέτρησης ήταν και τα πρώτα στοιχεία που έχουν ήδη έρθει στη δημοσιότητα, με τους υποψηφίους να δίνουν μάχη στις εκλογικές περιφέρειες.

Τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να φθάνουν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου προέδρου μετά την παράταση μιας ώρας που δόθηκε λόγω της αθρόας προσέλευσης των φίλων του κινήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη Λειβαδιά φαίνεται να προηγείται το Χάρης Δούκας, ενώ στο Δίστομο ο Παύλος Γερουλάνος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες στο Σχηματάρι φαίνεται να προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης και να ακολουθεί ο κ. Δούκας.

Σημαντικό προβάδισμα φαίνεται να έχει σε ένα πολύ μικρό δείγμα από την Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ για τον Χάρη Δούκα τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στις αρχικές εκτιμήσεις.

Την ίδια ώρα η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία φθάνοντας τις 302.000

Μαζική προσέλευση

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη το μεσημέρι, αλλά και τις πρώτες απογευματινές ώρες, η προσέλευση στις κάλπες ήταν μαζική.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και τις 19:45 περισσότεροι από 298.000 εκλογείς είχαν ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ με την αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με το 2021 (270.000) να είναι της τάξης του 12,89%. Επίσης, εγγράφηκαν πάνω από 177.000 νέα μέλη.

Τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των δύο υποψηφίων που προκρίνονται στον β΄γύρο της επόμενης Κυριακής αναμένονται μετά τις 21:00.