ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024: Live όλες οι εξελίξεις - Πόσες έδρες παίρνει κάθε κόμμα και ποιοι εκλέγονται

Ευρωεκλογές 2024: Live όλες οι εξελίξεις - Πόσες έδρες παίρνει κάθε κόμμα και ποιοι εκλέγονται

Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία

EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών 2024, με τις έδρες των κομμάτων να έχουν πλέον ξεκαθαρίσει.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 στο 99,99% των εκλογικών τμημάτων έχει δώσει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,31%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 14,92%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,79%, η Ελληνική Λύση στο 9,30%, το ΚΚΕ στο 9,25%, η Νίκη στο 4,36%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,40% και η Φωνή Λογικής στο 3,04%.

Όσον αφορά τους ευρωβουλευτές που εκλέγονται, στη Ν.Δ. προηγείται ο Γιώργος Αυτιάς, ακολουθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και στη συνέχεια η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Ακολουθούν οι Φρέντης Μπελέρης, Ελεονώρα Μελέτη, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Τσιόδρας.

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι τέσσερις βουλευτές που προηγούνται και εκλέγονται είναι οι εξής: Κώστας Αρβανίτης, Νίκος Φαραντούρης, Νίκος Παππάς και Έλενα Κουντουρά.

Στο ΠΑΣΟΚ, η τριάδα των νέων ευρωβουλευτών περιλαμβάνει τον Νίκο Παπανδρέου, τον Γιάννη Μανιάτη και τον Σάκη Αρναούτογλου.

Στην Ελληνική Λύση την πρωτιά εξασφαλίζει άνετα ο Φραγκούλης Φράγκος, ενώ τη δεύτερη έδρα καταλαμβάνει η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Στο ΚΚΕ τις δύο έδρες φαίνεται πως κερδίζουν ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Για τη μία έδρα που καταλαμβάνουν η ΝΙΚΗ, η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής προηγούνται, αντίστοιχα, ο Νίκος Αναδιώτης, η Μαρία Ζαχαρία και η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Σημειώνεται ότι η αποχή στις φετινές ευρωεκλογές,ανήλθε σε ποσοστό ρεκόρ, σχεδόν 60%, καθώς στις κάλπες για να ψηφίσει προσήλθε μόλις το 41,39% των εγγεγραμμένων πολιτών, με την ενσωμάτωση στο 99,99%.