ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ιατρίδης (Act for Earth Summit): Μία δράση, ένα δέντρο - Όταν καμένες περιοχές αποκτούν ξανά ζωή

Newsroom

Με σύνθημα «μία δράση, ένα δέντρο», άψιλες και περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές αποκτούν ξανά ζωή από τη διαδικασία της δενδροφύτευσης, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Ιατρίδης, Γενικός Διευθυντής & Οργανωτής, Trees4Greece μιλώντας στο περιθώριο του «Act for Earth Summit» του CNN Greece, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. 

Το ερώτημα που κινητοποίησε τον κ. Ιατρίδη, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ με θέμα τη «Ζωή» του συνεδρίου είναι «τι κάνουμε για το καλό του περιβάλλοντος, για τα δάση, τη γη, τη θάλασσα».

«Η εταιρεία μας δημιουργήθηκε το 2023 με τον σκοπό να βρίσκει πόρους για αγορά δέντρων που προορίζονται για μεταφύτευση ή δενδροφύτευση σε άψιλες ή καμένες περιοχές. Αγοράζουμε θάμνους που τοποθετούνται σε κεκλιμένα επίπεδα, ούτως ώστε να μην παρασύρονται τα δενδρύλλια μας» ενημέρωσε.

«Στην ιστοσελίδα μας κάποιος μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεές όποιου ποσού θέλει. Το κόστος των δέντρων ξεκινάει από τα 3 ευρώ για τα πολύ μικρά δέντρα και φτάνει τα 10 και 15 ευρώ για τα μεγαλύτερα» εξήγησε, ενώ διευκρίνισε πως «τα χρήματα αυτά πηγαίνουν αποκλειστικά στην αγορά δένδρων».

Ο ίδιος καταλήγοντας, τόνισε πως ελπίζει η νέα γενιά θα δει το έργο της δενδροφύτευσης, της ενεργού συμμετοχής και της ανάληψης δράσης ως κάτι που μας αφορά όλους. «Κάθε δράση» όπως εξήγησε, μεταφράζεται σε «ένα δέντρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης