ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βιωσιμότητα, αειφορία και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του 1ου Act For Earth Summit του CNN Greece

Newsroom

Η σημασία της εξασφάλισης της βιωσιμότητας, η αειφορία και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Act For Earth Summit του CNN Greece που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, συμπίπτοντας με την Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στο συνέδριο έδωσαν το «παρών» εξέχουσες προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ακαδημαϊκοί, περιβαλλοντολόγοι, εκπρόσωποι φορέων, ΜΚΟ και στελέχη εταιριών που έχουν ως στρατηγική τους προτεραιότητά ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή στο live streaming του συνεδρίου, στο οποίο καταγράφηκαν στο peak του 2.100 παράλληλες θεάσεις.

Κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εστίασε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «για πολλά χρόνια υστερήσαμε να αντιληφθούμε και να μπορέσουμε να το περάσουμε στις κοινωνίες μας πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι μας».

Αντίστοιχα, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, τονίζοντας ότι «το σύστημα παιδείας παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο για την ανάπτυξη της ευαισθησίας και του ενδιαφέροντος για να μπορεί κανείς να παρεμβαίνει στον φυσικό χώρο, να σέβεται το περιβάλλον, να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του με την πολύπλευρη ιδιότητα του πολίτη και να νοιάζεται για το τι συμβαίνει γύρω του».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, ανέδειξε το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προστασία του περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως «ο Δήμος Κηφισιάς τα επόμενα πέντε χρόνια θα γίνει το πρότυπο πανελλαδικά σε θέματα περιβάλλοντος».

Στις 5 θεματικές του, Κλίμα, Νερό, Γη, Ζωή και Ανακύκλωση, συζητήθηκαν θέματα βιωσιμότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και του μέλλοντος του πλανήτη. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Summit, το CNN Greece και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, μέσω της εκτελεστικής διευθύντριας του Ιδρύματος, Δρ. Αγγελικής Κοσμοπούλου, ανακοίνωσαν την ανάληψη από κοινού δράσης για το έτος 2024 -2025. Την υιοθέτηση της ιδιαίτερα επιβαρυμένης ελεύθερης παραλίας του Αγίου Κωνσταντίνου στον Ωρωπό, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δέσμευση για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Το 1ο Act for Earth Summit αποτελεί τη φυσική μετεξέλιξη της περιβαλλοντικής πλατφόρμας Αct for Earth του CNN Greece. Μεγάλος Χορηγός του summit ήταν η ΔΕΗ και υποστηρικτές το DIXAN, ο όμιλος MOTOR OIL και το Τrees4Greece. Την διοργάνωση του Summit πραγματοποίησε η εταιρεία Tsomokos.

Δράση για τη Γη, Τώρα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ