ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι μαθητές της Μυκόνου μαθαίνουν για τους φυσικούς πόρους μέσα από βιωματικά εργαστήρια

UNSPLASH

Την δυνατότητα να πληροφορηθούν για τους φυσικούς πόρους των Κυκλάδων και την φροντίδα του περιβάλλοντος έχουν μέσα από ένα νέο πρόγραμμα του οργανισμού «Cyclades preservation fund» οι μαθητές και οι μαθήτριες που διαμένουν στη Μύκονο.

Ειδικότερα, το Ταμείο Προστασίας Κυκλάδων σχεδιάζει εκστρατείες ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με τα σχολεία, ούτως ώστε παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών να ανακαλύψουν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μέσα από δράσεις, όπως οι καθαρισμοί των ακτών, καλλιεργείται μια οικολογική συνείδηση στους ανθρώπους που αποτελούν τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας.

Όπως εξηγεί η περιβαλλοντολόγος Σοφία Χανιώτη, μιλώντας στην ΕΡΤ αυτό επιτυγχάνεται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, αξιοποιώντας την γνώση και την εμπειρία τους.

Το πρόγραμμα διαρκεί δύο εβδομάδες και τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως η απώλεια βιοποικιλότητας, η λειψυδρία, η ρύπανση και οι επιπτώσεις του υπερτουρισμού στο φυσικό τοπίο.

Οι μαθητές που γνωρίζουν το νησί τους καλύτερα από κάθε άλλο επέμεναν να επισκεφτούν την γνωστή παραλία Καλαφάτη. Όπως σημειώνει η κ. Χανιώτη πραγματοποίησαν τον καθαρισμό της, ενώ μάλιστα στις δράσεις συμμετείχε όλη η τοπική κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης