ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι μαθητές του 4ου σχολείου Λάρισας μαθαίνουν για το κλίμα μέσα από το Erasmus+

Οι μαθητές του 4ου σχολείου Λάρισας μαθαίνουν για το κλίμα μέσα από το Erasmus+
UNSPLASH

Την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής είχαν τη φετινή χρόνια οι μαθητές και μαθήτριες του 4ου σχολείου Λάρισας.

Το σχολείο χάρη στο πρόγραμμα του Erasmus+ με τίτλο «Safe Future Safe Climate» που διήρκησε 1/1/2023 έως και 1/7/2024 έδωσε την δυνατότητα να ασχοληθεί με θέματα όπως:

  • Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή – πράσινη μετακίνηση
  • Ψηφιακές δεξιότητες και ικανότητες
  • Δημιουργικότητα, τέχνες και πολιτισμός

Όπως αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου: «Η εμπειρία μας ήταν συναρπαστική, αφού με τους εταίρους μας ανταλλάξαμε καλές πρακτικές όσον αφορά τα οικολογικά έργα και διδακτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με περιβαλλοντικά θέματα. Καταφέραμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της κοινωνικής συνείδησης, δημιουργώντας ευαισθητοποίηση στους μαθητές και τις μαθήτριες για την κλιματική αλλαγή και υποστηρίξαμε τα μαθησιακά κίνητρα των μαθητών/-τριών, τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και την αυτοπεποίθηση. Ενσωματώσαμε μελέτες με καινοτόμους και αποτελεσματικές μεθόδους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών» infokidsplus.

«Διευρύναμε βέλτιστες πρακτικές που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη χρήση τους. Ενθαρρύναμε τους μαθητές και τις μαθήτριες και κατ’ επέκταση τους γονείς να χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους μέσα μεταφοράς με λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ανεβάσαμε το ποιοτικό επίπεδο των ιδρυμάτων μας με τη διεθνή μας συνεργασία.