ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δύο νεογέννητα ελεφαντάκια μέσα σε δύο εβδομάδες στην Καλιφόρνια - Αντιδρούν ακτιβιστές

Δύο νεογέννητα ελεφαντάκια μέσα σε δύο εβδομάδες στην Καλιφόρνια - Αντιδρούν ακτιβιστές
Pixabay

Αλλο ένα δεύτερο ελεφαντάκι καλωσόρισε ο ζωολογικός κήπος της Καλιφόρνιας. Ο αφρικανικός θηλυκός ελέφαντας Αμάχλε γέννησε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο Fresno Chaffee του Roeding Park μόλις 10 ημέρες μετά την γέννηση ενός ακόμη ελέφαντα από την μητέρα του, Νολουάζι.

Είναι οι πρώτοι ελέφαντες που γεννιούνται στον ζωολογικό κήπο, περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής για τα τεράστια και συμπαθητικά θηλαστικά, με την ελπίδα να τα βλέπουν οι επισκέπτες του τα επόμενα χρόνια.

«Το να έχουμε δύο υγιή ελεφαντάκια είναι μία ιστορική στιγμή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου, Τζον Φόρεστ Ντόλιν. «Ανυπομονούμε να τα δει ο κόσμος και να μοιραστεί τον ενθουσιασμό μας».

ELEFANTAKI NEOGENNHTO ELEFANTAS

Ενα απο τα δύο νεογέννητα ελεφαντάκι στον Ζωολογικό κήπο της Καλιφόρνιας

Fresno Chaffee Zoo via AP

Οι ελέφαντες και τα μωρά τους έχουν την φροντίδα και την επίβλεψη όλο το εικοσιτετράωρο από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, στον οποίο έως τώρα δεν έχει ξαναγεννήσει ελέφαντας.

ELEFANTAKI NEOGENNHTO ELEFANTAS

Το μόλις 10 ημερών ελεφαντάκι κάτω από τη μητέρα του, Νολουάζι στο Fresno Chaffee Zoo, τον Ζωολογικό Κήπο στην Καλιφόρνια

imothy McAtee/Fresno Chaffee Zoo via AP

Ωστόσο για την πρωτοβουλία αναπαραγωγής έχει δεχτεί αντιδράσεις από ορισμένους ακτιβιστές που δεν θέλουν να βλέπουν ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους λόγω των πολύπλοκων αναγκών τους.

Το 2022, ο ζωολογικός κήπος έφερε τον αρσενικό ελέφαντα Μάμπου με την ελπίδα να αναπαραχθεί με την Νολουάζι και την κόρη της, Αμάχλε.

Το μέλλον των ελεφάντων στους ζωολογικούς κήπους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αναπαραγωγή, αναφέρει το ΑP.

Τα συγκεκριμένα ζώα έχουν μια απίστευτα μεγάλη περίοδο κύησης που διαρκεί 22 μήνες και συνήθως γεννούν μόνο ένα ελεφαντάκι κάθε φορά.