ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεύτερη «ευκαιρία» για παλιές σκηνές κάμπινγκ - Πώς «μεταμορφώνονται» σε ρούχα

Σκηνές σε μουσικό φεστιβάλ στην Αγγλία

Scott A Garfitt/Invision/AP

Νέα χρήση αποκτούν μετά την ανακύκλωσή τους οι σκηνές που εγκαταλείφθηκαν σε μουσικά φεστιβάλ στο Σέφιλντ στην Βρετανία. 

Μια μικρή επιχείρηση στο Σέφιλντ δίνει νέα ζωή σε εγκαταλελειμμένες σκηνές μετατρέποντάς τις σε ρούχα.

Το πρότζεκτ «Retribe» ίδρυσαν η Λόρεν Μέισον και ο Μπέντζαμιν Χάρμαν, αφού βοήθησαν στη συλλογή πεταμένων σκηνών στα φεστιβάλ Creamfields και Leeds το περασμένο καλοκαίρι.

Κατάφεραν να συγκεντρώσουν 50 σκηνές και 30 υπνόσακους και τότε ένιωσαν ότι έπρεπε να δράσουν για να συνδράμουν στην μείωση των τεράστιων ποσοτήτων αποβλήτων που οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Μιλώντας στο BBC η Μέισον δήλωσε πως «προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους, να σταματήσουν να παρατάνε τις σκηνές τους».

«250.000 σκηνές εγκαταλείπονται ετησίως»

Το ζευγάρι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για τη βιομηχανία ενδυμάτων εξωτερικού χώρου για να μετατρέψει τα απόβλητα σε βιώσιμα ρούχα.

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη του κοινού των φεστιβάλ, πως οι σκηνές τους θα καθαρίζονταν ή θα δωρίζονταν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, σημείωσε η Μέισον.

Σύμφωνα με την Ένωση Ανεξάρτητων Φεστιβάλ υπολογίζεται ότι 250.000 σκηνές εγκαταλείπονται στα μουσικά φεστιβάλ κάθε καλοκαίρι, με τις περισσότερες από αυτές να στέλνονται κατευθείαν σε χωματερές.

Για τη φετινή διοργάνωση, το Leeds Festival έχει συνεργαστεί με το κατάστημα αθλητικού εξοπλισμού και υπαίθριου εξοπλισμού Decathlon για τη λειτουργία μιας υπηρεσίας ενοικίασης σκηνών, όπου θα μπορούν να επιστρέφονται οι σκηνές επί τόπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης