ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μία από τις μεγαλύτερες αναδασώσεις στη Θέρμη - 3.560 στρέμματα αποκτούν ξανά «πνοή»

Εργασίες αναδάσωσης (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ένα σημαντικό έργο αναδάσωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Θέρμη από τον Σεπτέμβριο, συμβάλοντας μεταξύ άλλων στην ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας και στην αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. 

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αναδασώσεις πανελλαδικά, καθώς αφορά περίπου 3.500 στρέμματα γης στην περιοχή Βούζαρη.

Τα οφέλη από ένα τόσο σημαντικό έργο είναι πολλαπλά. Η αναδάσωση θα δώσει νέα «πνοή» στο περιβάλλον, προστατεύοντας παράλληλα το έδαφος από τη διάβρωση, μετριάζοντας τις επιπτώσεις της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με «πυξίδα» την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Θέρμης έχει προμηθευτεί drone το οποίο αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τις αυξημένες ανάγκες πυροπροστασίας σε μία περιοχή, που τελευταία είναι ιδιαίτερα συχνή η εκδήλωση πυρκαγιών.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα στον Δήμο Θέρμης είχαμε την εκδήλωση 3 πυρκαγιών την ημέρα, μερικές από τις οποίες στο Λιβάδι και την Περιστερά ήταν πολύ δύσκολες στην αντιμετώπισή τους. Συνολικά από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου τα περιστατικά πυρκαγιών που αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπερβαίνουν τα 40.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης