ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κήπος του δεύτερου δημοτικού σχολείου Νέας Μαγνησίας «μύρισε» ζωή

Φωτογραφία αρχείου από δενδροφύτευση INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την αξία του περιβάλλοντος έμαθαν οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Μαγνησίας, μέσα από μια δράση δενδροφύτευσης που «τρέχει» σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Δέλτα. 

Με «moto»: «Περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα» και υπό την καθοδήγηση της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι μαθητές φύτεψαν 40 θάμνους και 20 δένδρα στον κήπο του σχολείου.

Παράλληλα, διοργάνωσαν μια γιορτή με αθλοπαιδιές και παιχνίδια, ενώ όλοι και όλες μαζί έδωσαν την υπόσχεση να φροντίζουν όσα φύτεψαν καθημερινά.

«Μέσα από την διαδικασία της δενδροφύτευσης, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα οφέλη της φύσης, μαθαίνουν να δρουν από κοινού και καλλιεργούν συμμετοχικά το αίσθημα της περιβαλλοντικής συνείδησης. Είναι μεγάλη πρόκληση για τον Δήμο μας και ένας από τους μεγάλους στόχους η κινητοποίηση των μαθητών για θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον και ευχαριστώ πολύ τον διευθυντή, τους δασκάλους άλλα και τα παιδιά για την διάθεση και την συμμετοχή τους στη δράση» δήλωσε η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά σύμφωνα με το makthes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης