ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έργα τέχνης από σαγιονάρες - Ένας δημιουργικός τρόπος ανακύκλωσης των άνετων υποδημάτων

Έργο τέχνης από σαγιονάρες

AP Photo/Ben Curtis

Γλυπτά φτιαγμένα από πεταμένες σαγιονάρες που έχουν διασωθεί από παραλίες σε όλη την Κένυα παρουσιάζονται στο εμπορικό κέντρο Frenchgate στο Ντόνκαστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το έργο ενός πρωτότυπου τρόπου ανακύκλωσης των πλαστικών υποδημάτων αναλαμβάνει η «Ocean Sole». Η έκθεσή τους σκοπό έχει να υπενθυμίσει στους ανθρώπους τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η πλαστική ρύπανση.

Οι προσπάθειες της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Κένυας περιλαμβάνουν περισσότερα από 1.000 άτομα μέσω της συλλογής σαγιονάρων και της άμεσης απασχόλησής τους.

Χρησιμοποιώντας σαγιονάρες αντί για ξύλο, η Ocean Sole είπε ότι η ανακύκλωση του φελιζόλ συμβάλλει στην διάσωση περισσότερων από 500 δέντρων το χρόνο, σύμφωνα με το BBC.

Την ίδια ώρα, περίπου το 10-15% των εσόδων της εταιρείας πηγαίνει για καθαρισμό παραλιών, επαγγελματικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες προσπάθειες διατήρησης.

Το 2021, η Ocean Sole είχε ανακοινώσει ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 450.000 κιλά σκουπίδια από τους ωκεανούς.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ του Frenchgate Center, Ian Leech, δήλωσε: «Με την έκθεση αυτών των έργων τέχνης, στοχεύουμε όχι μόνο να γιορτάσουμε τη δημιουργικότητα αλλά και να υπογραμμίσουμε την κρίσιμη σημασία της ανακύκλωσης και τη μεταμορφωτική δύναμη που έχει η τέχνη στην υποκίνηση της αλλαγής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης