ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακρωτηριασμό δελφινιού στα ανοιχτά της Σάμου καταγγέλλει η οργάνωση «Αρχιπέλαγος»

Δελφίνι

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Σκόπιμη θανάτωση δελφινιού στις Βορειοδυτικές ακτές της Σάμου καταγγέλλει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.

«Το ζωνοδέλφινο είχε ακρωτηριαστεί στην ουρά με αιχμηρό αντικείμενο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του «Αρχιπελάγους».

«Η βίαιη θανάτωση ενός υγιούς δελφινιού που αφήνεται να πεθάνει αργά και βασανιστικά αιμορραγώντας στην επιφάνεια της θάλασσας καθώς προσπαθεί να αναπνεύσει, δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή στις μέρες μας» προσθέτει.

Στη συγκεκριμένη περιοχή όπου ζουν σημαντικοί πληθυσμοί από τέσσερα είδη δελφινιών, ενώ επίσης καταλήγουν έντονα θαλάσσια ρεύματα, δεν είναι σπάνιο να εντοπιστούν νεκρά θαλάσσια θηλαστικά.

Σημειώνεται ότι τόσο τις προηγούμενες εβδομάδες, όσο κατά την ίδια περίοδο που θανατώθηκαν τα ζωνοδέλφινα το 2023, υπήρχε στα διεθνή ύδατα της περιοχής, δραστηριότητα από μεγάλα αλιευτικά συγκροτήματα γρι γρι που αλιεύουν με κυκλικά δίχτυα και δεν φέρουν ελληνική σημαία.

Το Αρχιπέλαγος, στην ίδια περιοχή πέρυσι, στο τέλος της άνοιξης, είχε εντοπίσει άλλα τέσσερα νεκρά ζωνοδέλφινα τα οποία είχαν θανατωθεί με παρόμοιο τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης