ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Thalis: Η εταιρεία που συμβάλλει στον οικολογικό μετασχηματισμό της Ελλάδας

Τα τελευταία χρόνια, είναι γεγονός πως αυξάνονται διεθνώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής κρίσης.

Στην Ελλάδα, φαινόμενα όπως οι πυρκαγιές και η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι ορατά και η ανάγκη για ανάληψη δράσης, στο πλαίσιο της αναχαίτισης της κλιματικής κρίσης, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Έτσι, αναδεικνύεται η σημασία της βιωσιμότητας και του οικολογικού μετασχηματισμού της χώρας μας μέσα από την ενίσχυση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, με στόχο τόσο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ζωής, όσο και την ενίσχυση της οικονομίας των τοπικών κοινωνιών (άρα και της Ελλάδας). Υπό αυτό το πρίσμα φυσικά, οφείλουν να αναλάβουν δράση όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και οι πολίτες και, κυρίως, οι επιχειρήσεις.

Πολύχρονη εμπειρία στην παροχή καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων

Η Thalis αποτελεί παράδειγμα εταιρείας, η οποία υποστηρίζει έμπρακτα τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία έχοντας περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στην περιβαλλοντική διαχείριση, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Επενδύοντας στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και προωθώντας την κατασκευαστική και λειτουργική αριστεία, η εταιρεία συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση ενός δυναμικού και βιώσιμου περιβάλλοντος αγοράς.

Έργα που ωφελούν το περιβάλλον και 1.500.000 άτομα

Στο ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο της Thalis, εντάσσονται ήδη πάνω από 230 ολοκληρωμένα έργα -από περιβαλλοντικές υποδομές και έξυπνα δίκτυα ύδρευσης μέχρι αποκατάσταση εδαφών. Μέσω της λειτουργίας 30 εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διαχείρισης στερεών αποβλήτων, λυμάτων και παραγωγής ενέργειας, διαχειρίζεται 420.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως και 100.000 κ.μ. λυμάτων ημερησίως, ενώ επεξεργάζεται και 750 κ.μ. στραγγισμάτων ημερησίως. Επίσης, ανακυκλώνει 5.500 τόνους πολύτιμων υλικών σε ετήσια βάση. Έτσι, με το σύνολο των δραστηριοτήτων της, αντιμετωπίζει τις ανάγκες περισσότερων από 1.500.000 ατόμων.

Η Thalis, εφαρμόζει βιώσιμες και ολοκληρωμένες λύσεις κατά μήκος της αλυσίδας αξίας στερεών αποβλήτων, του κύκλου του νερού και της ενέργειας και συμβάλλει στη δημιουργία κυκλικών πόλεων και περιφερειών.

Με τις πλέον αξιόπιστες τεχνολογίες, κατασκευάζει και λειτουργεί μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και βιολογικών αποβλήτων, διαχειρίζεται ειδικές ροές απορριμμάτων και αναλαμβάνει παραγωγικές επενδύσεις σε ΑΠΕ, επιτυγχάνοντας υψηλά επίπεδα ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών και ενέργειας ως μέρος της διαδικασίας μετάβασης σε μία κυκλική οικονομία.

Επιπλέον, υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και τις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του νερού και των αποβλήτων τους, διασφαλίζοντας την επάρκεια των υδατικών πόρων για ύδρευση και άρδευση και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανακύκλωση του νερού.

Η THALIS επικεντρώνεται στο σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία υποδομών αφαλάτωσης, ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και στην επαναχρησιμοποίηση των τριτοβάθμια επεξεργασμένων λυμάτων για την επίτευξη της κυκλικότητας και της επάρκειας του νερού.

Παράλληλα, επενδύει σε σύγχρονα έργα ανάκτησης ενέργειας, παραγωγής βιοκαυσίμων και υδρογόνου από απόβλητα, συμμετέχοντας ενεργά στην πράσινη μετάβαση και στην αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Μετάβαση στην κυκλική οικονομία υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης

Η μετάβαση στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας δεν μπορεί να είναι αποσπασμένη από τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πιο πιεστικού ίσως ζητήματος των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή της κλιματικής κρίσης. Στόχος της Thalis είναι η σύζευξη της μετάβασης στην κυκλική οικονομία με τις πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναπτύσσει νέες αειφόρες πρωτοβουλίες, επιδιώκοντας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των περιβαλλοντικών υποδομών. Παράλληλα, προωθεί την ψηφιακή αναβάθμιση των περιβαλλοντικών υπηρεσιών και την υιοθέτηση καινοτομιών αυτοματισμού σε όλες τις διαδικασίες επεξεργασίας, ανάκτησης και ανακύκλωσης.

Ο οικολογικός μετασχηματισμός της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα, χωρίς να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης, κοινωνίας και επιχειρήσεων. Έτσι, η Thalis δεσμεύεται να συμβάλλει έμπρακτα στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ολόκληρης της επιχειρηματικής στρατηγικής του Ομίλου Motor Oil, συνεχίζοντας να παρέχει λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας για τις τοπικές κοινωνίες, για ένα βιώσιμο μέλλον.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης