ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Εμείς, για το Δάσος»: Μια κοινή υπόσχεση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ίδρυμα Χατζηγάκη

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη σε σύμπραξη με το Σωματείο Ερμής και με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης πραγματοποίησαν μεγάλη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (05/06) προάγοντας την Συλλογική Περιβαλλοντική Δράση, την Αλληλεγγύη, την Συμπερίληψη.

Για την προστασία του περιβάλλοντος επέστρεψαν στον Υμηττό με μία κοινή υπόσχεση, να φροντίζουμε και να στηρίζουμε με οργανωμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες τα δάση μας όλο το χρόνο.

Η πρωτοβουλία «Εμείς, για το Δάσος» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της έννοιας του «Εμείς» με στόχο την δημιουργία περιβαλλοντικά ενεργών κοινοτήτων. Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με το Σωματείο Ερμής και το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα προς όλες και όλους.

Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες/ χουσες, μαθητές/ τριες, άτομα με αναπηρίες, άτομα τρίτης ηλικίας, εθελοντές δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, πολίτες από τις όμορες περιοχές, εκπαιδευτικοί κοινωνικοί λειτουργοί συμμετείχαν στις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Πότισμα αναδασώσεων
  • Καθαρισμός δασικών εκτάσεων
  • Δημιουργία και συντήρηση δασικών μονοπατιών
  • Σηματοδοτήσεις μονοπατιών με χρώμα

Όλοι μαζί, κατάφεραν να πετύχουν πολύτιμους στόχους:

  1. Την βιωματική θωράκιση των δασικών εκτάσεων που βρίσκονται δίπλα μας
  2. Την συνειδητοποίηση πως μέσα από την συνεργασία η φροντίδα του δάσους δεν σταματά σε μία αναδάσωση αλλά υπάρχει συνέχεια με σοβαρή δέσμευση για την συντήρηση και βιωσιμότητα του δάσους που συνδέεται με πολλαπλές εργασίες.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Ερμής», τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), το Σώμα Εθελοντών Ελληνικού - Αργυρούπολης, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης (ΕΟΔΠΕΑ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης