ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μεξικό: Νεκροί δεκάδες υπό εξαφάνιση πίθηκοι από τον καύσωνα και την ξηρασία

Μεξικό: Νεκροί δεκάδες υπό εξαφάνιση πίθηκοι από τον καύσωνα και την ξηρασία

Πίθηκος αλουάτα

FREEPIK

Τον θάνατο δεκάδων πιθήκων «αλουάτα» (howler monkeys), που είναι είδος υπό εξαφάνιση, έχει προκαλέσει ο καύσωνας και η ξηρασία που έχουν πλήξει τις τελευταίες εβδομάδες το Μεξικό. 

Όπως μεταδίδει το reuters, οι πίθηκοι έχουν εντοπιστεί νεκροί στα νοτιοανατολικά τροπικά δάση του Μεξικού.

Στην πολιτεία Ταμπάσκο, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 85 θανάτους, ενώ οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την τάση χωρίς να δώσουν ακριβή απολογισμό.

«Ρεκόρ» θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, στη μεξικανική πρωτεύουσα, σε υψόμετρο 2.240 μέτρων, η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε σε 34,3 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του προηγούμενου μήνα. Στη γειτονική Πουέμπλα ο υδράργυρος έφθασε την Πέμπτη στους 35,2 βαθμούς Κελσίου, συντρίβοντας το ρεκόρ των 34,3 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1947.

Στη Σιουδάδ Βικτόρια, στην πολιτεία Ταμαουλίπας του βόρειου Μεξικού, κοντά στα σύνορα με το Τέξας των ΗΠΑ, η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε την Πέμπτη στους 47,4 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας ρεκόρ που κρατούσε από το 1998.

Στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί (κεντρικά) οι αρχές κράτησαν κλειστά τα σχολεία λόγω της αφόρητης ζέστης, αφού ο υδράργυρος πλησίασε τους 50 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ