ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα δημοσκόπηση Act for Earth: Η κλιματική κρίση επηρεάζει την καθημερινότητά μας

Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι σήμερα εμφανείς στην καθημερινή ζωή και η Πολιτεία πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπισή τους, υποστηρίζουν οι πολίτες που απάντησαν στη δημοσκόπηση του Act for Earth.

Η επιλογή «επηρεάζει τη ζωή μου και την καθημερινότητά μου» αναφορικά με την κλιματική κρίση, αναδείχθηκε ως οι δημοφιλέστερη μεταξύ των αναγνωστών του CNN Greece που πήραν μέρος σε αυτή, κατά την περασμένη εβδομάδα. Πολύ κοντά όμως ήταν και η επιλογή περί ευθύνης δράσης της Πολιτείας, από την οποία η κοινωνία φαίνεται πως ζητά άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή.

Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση, το Act for Earth ζήτησε από τους αναγνώστες του να τοποθετηθούν σχετικά με την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της, επιλέγοντας μία εκ των παρακάτω επιλογών:

- Επηρεάζει τη ζωή μου και την καθημερινότητά μου

- Έχει αρνητικές συνέπειες στην εργασία μου

- Είναι παράγοντας που επηρεάζει τις αποφάσεις μου για το μέλλον

- Πιστεύω πως πρέπει να είναι προτεραιότητα της Πολιτείας.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα των απαντήσεων, σχεδόν 4 στους 10 πολίτες (ποσοστό 41%) αναγνωρίζουν πως οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, ενώ το 38,5% των πολιτών πιστεύει πως η Πολιτεία πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την αναστροφή τους. Είναι σημαντικό πάντως πως σε ποσοστό μόλις 17,9%, δηλαδή λιγότεροι από 2 στους 10, παραδέχονται ότι η κλιματική κρίση παίζει έναν ρόλο στη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τη ζωή τους και το μέλλον τους, ενώ έχει ένα ενδιαφέρον ότι υπάρχει ένα – έστω πολύ μικρό – ποσοστό πολιτών που αναγνωρίζει πως έχει επηρεαστεί αρνητικά η εργασία του, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Νέα δημοσκόπηση από το Act for Earth

Ήδη στην πλατφόρμα του Act for Earth βρίσκεται η νέα δημοσκόπηση για το περιβάλλον, όπου οι πολίτες καλούνται να τοποθετηθούν στο εξής ερώτημα:

Πιστεύετε πως οι Έλληνες πολίτες είναι ενημερωμένοι σε σχέση με τα περιβαλλοντικά ζητήματα:

- Πολύ, το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα

- Αρκετά, αλλά θα μπορούσαν και καλύτερα

- Λίγο, η ενημέρωση είναι επιφανειακή

- Καθόλου, σε σχέση με άλλους πολίτες άλλων χωρών

Στο poll του Act for Earth οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν τόσο στην πλατφόρμα Act for Earth όσο και μέσω της σελίδας του CNN Greece στο Instagram και στο Facebook (μείνετε συντονισμένοι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης